Dischinezie biliară? Lasă pastilele deoparte și bea o ceșcuță cu țuică fiartă

Cunoscută și sub numele de pălincă, horincă sau răchie, țuica este o veritabilă sursă de sănătate. Dacă ai probleme cu dischinezia biliară, nu mai lua pastile cu pumnul. O ceșcuță cu țuică fiartă face minuni.

Consumată cu măsură, această licioare magică te ajută în tratarea numeroaselor boli. Iar dacă dischinezia biliară nu îți dă pace, o țuică fiartă te pune urgent pe picioare.

Dischinezie biliară? Lasă pastilele deoparte și bea o ceșcuță cu țuică fiartă

Potrivit oamenilor de știință, țuica fiartă activează funcțiile biliare și hepatice. Acesta este motivul pentru care e indicată în dischineziile biliare și este de mare ajutor celor car suferă de constipația cauzată de alimentație. Potrivit a1.ro, consumată în cantitate mica, zilnic, țuica de prune reduce depunerile de colesterol de pe vasele inimii și ține departe arteroscleroza. Dar ai grijă să o bei caldă, nu fierbinte. Și pentru că zilele friguroase au venit, te poți încălzi cu o ceșcuță cu țuică fiartă.

tuica fiarta

De ajutor în anemie

Cercetătorii din Germania au arătat că țuica de prune este un prieten de nădejde al persoanelor care suferă de anemie. În plus, consumată înainte de masa favorizează absorbția nutrienților din alimente. Tot țuica de prune are efect incredibil asupra neuronilor, îmbunătățind memoria și scade nivelul rău al trigliceridelor și colesterolului.

Specialiștii spun că țuica de prune previne apariția bolii Alzheimer și a demenței, iar nivelul ridicat de fier întărește organismul. Specialiștii recomandă ca țuica fiartă să fie băută înainte masa de prânz. Dacă o vei bea pe post de aperitiv, înainte de o masa copioasă, vei avea norocul să te ajute la digestie.

E important însă să optezi pentru țuica mai slabă. Niciodată țuica nu se consumă după ce ați mâncat de seară sau la micul dejun. Țuica de prune nu este însă indicată persoanelor care au ficatul deja afectat de alcool sau celor bolnavi de ciroză. În general, doza recomandată este de 25-30 ml pentru femei și 50 ml pentru bărbați.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.