E oficial. Orban și-a dat demisia. Noul premier este Nicolae Ciucă

E oficial. Orban și-a dat demisia. Noul premier este Nicolae Ciucă

La scurt timp după ce s-au încheiat alegerile parlamentare, Ludovic Orban și-a dat demisia. Noul premier este Nicolae Ciucă.

E oficial. Orban și-a dat demisia. Noul premier este Nicolae Ciucă

Luni seară, președintele liberalilor Ludovic Orban a anunțat că-și dă demisia. La rândul său, președintele Klaus Iohannia l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe Nicolae Ciucă. Acesta va rămâne la cârmă, până când se va stabili noul Guvern.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcţia de prim-ministru al României. În conformitate cu dispoziţiile art. 106 şi ale art. 107 alin. (3) din Constituţie, preşedintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă. Pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, a anunţat Administrația Prezidențială.

S-au demarat negocierile pentru un nou Guvern

Potrivit domniei sale, în acest moment a început demararea negocierilor pentru un noul Guvern, după alegerile parlamentare.

„Cetăţenii români şi-au exprimat votul în cadrul alegerilor pentru Parlamentul României. Am luat decizia astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis: odată exprimată voinţa cetăţenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern.

România are nevoie de un guvern responsabil, de un guvern care să reprezinte voinţa cetăţenilor români care-şi doresc modernizarea României şi dezvoltarea României. Şi decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar. Că nu mă cramponez de funcţia de prim-ministru.

Că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din formaţiunile politice de centru-dreapta care susţin cu claritate orientarea euroatlantică a României şi care vor să utilizeze, cu adevărat, toate resursele pe care le va avea România la dispoziţie şi, de asemenea, să fructifice oportunităţile pentru a putea să crească calitatea vieţii pentru fiecare dintre cetăţenii României”, a arătat Ludovic Orban.

Orban a fost premier un an și o lună

Orban, care a fost premier un an și o lună spune că „Am încercat să-mi facă datoria faţă de România şi plec din funcţia de premier cu conştiinţa datoriei împlinite. Tot ce a fost omeneşte posibil – atât eu, cât şi colegii mei din echipa guvernamentală – am făcut. Am încercat să găsim răspunsurile potrivite la toate provocările cu care s-a confruntat România”, a adăugat Orban. Cât privește noul Guvern, obiectivul este să nu aibă o majoritate care să nu cuprindă PSD.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.