Ea este Ștefania, fata din Satu Mare ucisă de o banală pneumonie: ”Am fi vrut să cânți alături de noi”

Ștefania, copila din Satu Mare a fost răpusă de o banală pneumonie. Copila a fost internată Spitalul Județean Satu Mare și, cu  toate că nu avea afecțiuni majore, a murit ieri din cauza unui stop cardio-respirator.

„În data de 18.01.2023, ora 15:21 s-a prezentat la UPU o minoră în vârstă de 15 ani cu următoarele semne de detresă cardio-respiratorie: slăbiciune, paloare, tahicardie, saturaţie oxigen 88%. A fost preluată de echipa de Urgenţe majore şi intubată, primele investigaţii pledând pentru un cord pulmonar acut şi suspiciune de tromboembolism pulmonar, motiv pentru care se recurge la manevra de tromboliză. În ciuda eforturilor conjugate ale echipei multidisciplinare (pediatru, cardiolog, terapie intensivă) de susţinere a funcţiilor vitale, starea generală a pacientei se alterează galopant, survenind un stop cardiorespirator resuscitabil. La aproximativ 30 minute, ora 19,10 intervine decesul, urmare a celui de-al doilea stop cardiorespirator, din păcate, iresuscitabil de această dată”, au transmis reprezentanții Spitalul Județean de Urgență, printr-un comunicat de presă.

Citește și  Cea mai bună pizza de post se face acasă. Garantat, ceva mai bun nu ai mâncat până acum

Apropiații Ștefaniei sunt devastați de vestea cumplită și, în loc să se pregătească pentru ca anul viitor să intre la liceu, se pregătesc acum de înmormântare.

„Am fi vrut sa ramai în mijlocul nostru dar Dumnezeu a avut un alt plan. Am fi vrut sa cânți alături de noi, la sfârșitul clasei a 8 a dar de azi vei canta în ceruri. Am fi vrut sa mai povestim, să facem ghidușii, să facem poze, sa mergem un excursii dar de azi tu ne privești de Sus ! Rămas bun draga noastră colega și eleva Stefania Racz, este greu sa înțelegem ce s-a întâmplat, ne e greu sa vedem de azi banca ta goala!Vei rămâne mereu în sufletul și amintirea noastră!! Te vom iubi mereu!! Bunul Dumnezeu sa te odihnească în pace!!” a scris Anca Potra, directorul Școlii Gimnaziale Dobra, pe pagina sa de Facebook.

Citește și  CE ORGANIZEAZĂ RUSIA DE 9 MAI - VIDEO

Contul de socializare al Ștefaniei a fost luat cu asalt de către internauții care au transmis mesaje de condoleanțe, asemenea celor care au cunoscut-o.

„Drum lin către cer, dragă Ştefania! Doamne, te rog mângâie familia rămasă, dă-le putere să meargă mai departe, doar tu poți da pace în sufletele lor sfâșiate de durere. Știu că ajungi printre îngeri, suflet bun. Rămas bun. Sincere condoleanțe familiei”