Elevii vor fi cei mai fericiți. Dispar tezele

Potrivit ministrului Educației, Monica Anisie, dispar tezele. Acestea ar putea fi eliminate în anul școlar 2020-2021. De asemenea, olimpiadele s-ar putea desfășura online.

Monica Anisie vine cu o veste care îi va bucura pe elevi. Dispar tezele în anul școlar 2020-2021. În plus, olimpiadele se vor desfășura online.

Elevii vor fi cei mai fericiți. Dispar tezele.

Potrivit voice over Romania, elevii vor putea să sară în sus de bucurie. Tezele dispar în acest an școlar. “Vom lua măsurile care se impun în funcție de situația creată, etapă cu etapă. Dacă va fi necesar, vom lua măsuri. Exact cum am făcut și în primăvară, când am luat decizia de a elimina tezele pentru că nu exista posibilitatea de a susține aceste examene”, a explicat Monica Anisie. De asemenea, ministrul Educației spune că în curând va fi emis un ordin care prevede normele de desfășurare a orelor online. Potrivit acestui ordin, se va reduce drastic materia și se va renunța la anumite capitole. În plus, va fi adaptată programa pentru predarea digitală și va fi scurtat orarul pentru elevi ca să nu stea mult în fața calculatorului. Voce spoturi audio

Se anunță parteneriate cu specialiștii în IT

Pe de altă parte, vor fi făcute parteneriate cu specialiști în IT pentru ca profesorii să învețe să folosească tabletele, internetul dar și aplicații pentru predarea online. “Pe toată perioada vacanței de vară, am desfășurat programe de formare pentru profesori pentru a preda online. În prezent, se lucrează pentru adaptarea programei la învățământul online. Nu s-a luat încă o decizie, dar vom ieși să spunem cum anume se va desfășura predarea și evaluarea în online”, a precizat Monica Anisie, citată de voice over Romania.

Va fi gata și Biblioteca Virtuală

Totodată, în noiembrie va putea fi gata și Biblioteca Virtuală, dar şi platforma E-learning. “Din 2011, în legea Educației, este prevăzut să se realizeze Biblioteca Virtuală. Deja ne aflăm la momentul la care s-au evaluat ofertele, pentru că au fost contestații. Pe baza hotărârii CNSC, termenul limită este 18 noiembrie. Până atunci, trebuie să facem lucrul acesta. Ministerul Educației s-a mișcat în 2020, față de anii trecuți. Îl invit pe Rareș să vină alături de ME și să realizăm împreună Biblioteca Virtuală și platforma E-learning”, a precizat Monica Anisie, potrivit voice over Romania.

Cum se vor incheia mediile

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.