Există sub Kremlin o bibliotecă secretă?

Kremlinul suscită și astăzi interesul întregii lumi. Și asta pentru că este încărcat de mistere și legende care de care mai surprinzătoare. Există sub Kremlin o bibliotecă secretă?

Kremlinul a fost mereu plin de mistere, iar specialiștii că există sub acesta o bibliotecă secretă. Despre ce este vorba?

Există sub Kremlin o bibliotecă secretă?

La al doilea sau al treilea nivel dedesubtul Kremlinului există, spune legenda și o bibliotecă secretă care a aparținut suveranului Rusiei, Ivan al III-lea. Acesta s-a căsătorit în anul 1472 cu prințesa Sofia Paleolog, nepoata lui Constantin Paleolog, ultimul împărat al Bizanțului. Domnița ar fi adus o colecție de cărți și manuscrise a căror valoare este inestimabilă. Pentru ca această comoară să nu aibă de suferit s-ar fi construit această locație care a rămas secretă până în zilele noastre. Tot Ivan cel Groaznic se crede că ar fi descoperit comoara, însă țarul nu a dezvăluit niciodată secretul.

În adâncuri a fost descoperită o floră și o faună extrem de ciudată

În timp, atât regele Sigismund al Poloniei cât și împăratul Napoleon și mulți alții au încercat să dea de biblioteca secretă dar nu au reușit. Unii specialiști susțin că aceasta ar fi fost distrusă în urma incendiilor din Moscova. În timp ce alții afirmă că ar fi fost victima jafurilor invaziei poloneze. Mai este și o a treia ipoteză, potrivit căreia biblioteca secretă ar exista și în acest moment, într-o cameră construită în stil egiptean fiind îngropată adânc sub Kremlin.  Cu câțiva ani în urmă o publicație din Moscova făcea o dezvăluire incredibilă.

Și anume că în subterane ar exista șobolani, gândaci, viermi și alte insecte ale căror dimensiuni ar fi gigantice. Chiar dacă acest lucru nu a fost confirmat de nimeni, un lucru e cert. În adâncuri a fost descoperită o floră și o faună extrem de ciudată. Despre aceasta oamenii de știință spun că ar fi apărut ca urmare a unor mutații genetice, provocate de apele subterane pline de substanțe toxice. E vorba de benzină și uleiuri de mașină până la detergenți și diferite alte substanțe de uz casnic. O altă cauză ar fi se pare și deșeurile radioactive depozitate în subteran încă din perioada lui Stalin.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata