26 27

Fântâna cu puteri miraculoase din România. Poate vindeca orice boală, spun localnicii

Fântâna a cărei apă este considerată miraculoasă de către localnici are o istorie de peste 100 de ani. Este vorba de „Fântâna Tămăduirii” din Smeeni, județul Buzău.

În urmă cu un secol, numeroși pelerini veneau acolo pentru a scăpa de boli.

Oamenii credeau că și nămolul are puteri, motiv pentru care se ungeau sau chiar dormeau în mocirlă.

În prezent, zona este intens vizitată doar de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. Autoritățile locale vor să transforme chiliile abandonate în cămine pentru bătrâni sau cazare pentru turiști.

Medicii spun că nici acum nu este deslușit misterul acestei fântâni.

 “În urma analizelor, nu s-au descoperit substanțe deosebite în apă, dar cert este că era curată şi mai rece decât cea obișnuită, pentru că provenea dintr-un izvor subteran al râului Călmăţui.

Nu este exclus însă ca unele vindecări ale unor boli mai puţin grave să fi fost rodul autosugestiei”, a explicat medicul Mariana Barna, fost director al Spitalului din Smeeni, potrivit playtech.ro.

Citește și  Dezvăluiri cutremurătoare ale lui George Burcea: "Știu cum e să nu ai unde să dormi și să mănânci din gunoi"

Autoritățile locale vor să transforme chiliile abandonate în cămine pentru bătrâni sau spații de cazare pentru turiști, pentru ca zona să fie mai cunoscută.