26 27

FOTO Margareta Pâslaru, încă o apariție cochetă, la 80 de ani! Cum a impresionat din nou artista

Așa cum a anunțat la începutul lunii, Margareta Pâslaru a lansat marţi, 28 martie, materialul discografic promis, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la magazinul Muzica din Capitală.

„Mă bucur, este splendid că au venit mai multe generații să mă vadă. Mulți tineri care mi-au adus flori, copii care îmi ascultă muzică. Pentru că v-am adus muzică nouă ca să ascultați, pentru că, vedeți, toate piesele au suflul prezentului.

Și eu mă schimb și trăiesc la momentul prezent, lucrez la timpul prezent și de asta cred că se simte acest suflu nou. Nu are rezonanța de altădată”, a afirmat artista la lansarea albumului pentru Click.

În finalul prezentării albumului său, Margareta Pâslaru a spus, plină de modestie: „Dar eu sunt doar un artist, nimic mai mult. Am ajuns la etapa vieții în care eu doar înregistrez piese”.

Citește și  Bombă în showhizz. Iubita lui Dani Oțil a trăit o poveste de dragoste cu cântărețul Valentin Sanfira

Toate încasările din vânzările de albume, precum și din drepturile de autor vor fi direcționate către Ambulanța Monumentelor, un proiect non-profit care sprijină protejarea patrimoniului imobil din România.

Organizația „Monumentum” lucrează pentru a securiza și conservă obiective importante de patrimoniu care se află într-o stare avansată de degradare sau pre-colaps.

Octavian Ursulescu, despre Margareta Pâslaru: „Am urmărit-o de tânăr…”

„Îmi e greu să-mi aduc aminte prima întâlnire cu ea, am urmărit-o ca tânăr jurnalist la Scânteia Tineretului, la prima ediție a Festivalului de la Mamaia, în 1968, și apoi, imediat în anii următori, i-am luat interviuri, a intrat în atenția vizorului meu de jurnalist.

Imediat după aceea au început turneele și colaborările, iar mai târziu, la începutul anilor 80, am prezentat-o la Șlagăre în devenire, unde ea, practic, și-a făcut debutul în postura de compozitoare”, a povestit Octavian Ursulescu.