În câte case s-a lăfăit Nicolae Ceaușescu

Fostul dictator al României a avut o avere impresionantă dar și câteva case unde domnea luxul și opulența. În câte case s-a lăfăit familia Ceaușescu.

Elena și Nicolae Ceaușescu au avut tot ce și-a dorit. Și pentru că a fost dorința Elenei, aceștia au avut mai multe locuințe. În câte case s-a lăfăit familia.

În câte case s-a lăfăit Nicolae Ceaușescu

A lăsat-o totdeauna pe soția lui să se ocupe de amenajarea locuințelor de lux pe care le-au avut. Și nu e vorba doar de cele din orașe, ci și casele de la țară unde ajungeau când plecau în vacanță. Potrivit cancan.ro, Elena și Nicolae Ceaușescu au avut o superbă casă în Cartierul Primăverii, amenajată exclusiv după dorința Elenei Ceaușescu. Și bineînțeles, reședința de sfârșit de săptămâna era cea de la Snagov o vilă care se întoarcea după soare. Se spune că pentru a ajunge acolo, celor doi le plăcea să meargă cel mai des cu elicopterul. Tot familia Ceaușescu au mai avut și o vilă de protocol la Predeal, dar și o alta la Neptun, unde se distrau vara. O altă locuință, despre care se știu mai puține este casa de pe Lacul Cinciș,  de la marginea orașului Hunedoara.

case ceausescu

Nu putea renunța niciodată la crenvuștii românești

Chiar dacă se știe că era un împătimit al mâncărurilor tradiționale românești, Ceaușescu nu putea renunța la crenvuști. Totodată, puțini știu că acesta a fost un fan al mezelurilor, pe care le consuma cu mare poftă. Chiar dacă se spune că era zgârcit, sursele spun că atunci când era vorba de mâncare, nu se uita la bani. Iar crenvuștii erau nelipsiți de pe masă și când se întâlnea cu diferiți șefi de stat. Pe de altă parte, bucătarul lui Ceaușescu știa mereu ce dorește șeful statului.

Cât privește mâncarea preferată a Elenei Ceaușescu, aceasta a fost coliva. La desert voia dulciuri facute in casa: placinta cu branza sau minciunele, care-i placeau mult”, a relatat fosta menajera despre Ceausescu. “Făceam minciunele cu cocă, cu ou, cu un pic de oțet ca să fie fragede. Coca o întindeam ca pe o foaie de tăiței. O tăiam cu o formă de melc sau trandafir și o puneam în ulei, la prăjit. Ieșea o floare mare cât o farfurie. Eu i-am învățat cu desertul asta. Se mânca așa cum se mănânca floricele. Prima dată m-a întrebat: «Ce-i asta, dragă?». «E specialitatea casei», i-am zis”, a mai Suzana Andreias, menajera familiei Ceaușescu.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.