Incredibil. Locuitorii din Cambodgia trăiesc în case construite din bombe

Chiar dacă războiul din Vietnam a luat sfârșit de foarte mult timp, oameni din Laos și Cambodgia folosesc și acum bombele rămase în perioada anilor 1960-1970, când au fost aruncate de americani. Aceștia trăiesc în case construite din bombe.

În secolul al XXI-lea, există persoane care trăiesc în case construite din bombe. Este cazul celor din Laos și Cambodgia, care folosesc bombele pentru a-și face case sau încearcă să le dezamorseze pentru a vinde metalul.

Incredibil. Locuitorii din Cambodgia trăiesc în case construite din bombe

Sărăcia te impinge de multe ori la tragedii pe care nu le poți anticipa. Lipsurile i-au făcut pe cei din Cambodgia și Laos să ia hotărâri cel puțin ciudate. Ei transformă carcasele goale care odinioară au conținut explozibili mortali sau chiar bombe neexplodate în  proptele care țin casele deasupra nivelului de inundații, containere sau canoe.

Tot bombele sunt folosite pentru a realiza găleți, pahare sau clopote pentru animale

Pe de altă parte, carcasele bombelor sunt folosite la fundațiile locuințelor. Din restul bombelor localnicii fac găleți, pahare sau clopote pentru animale, în special pentru vaci. În încercarea disperată de a scoate bani din orice, femei și bărbați dezasamblează bombele. Ulterior, aceștia vor vinde vinde metalul și explozibilul aflat înăuntru.

Citește și  Șoc! Margherita de la Clejani vrea să devină mamă

Așa se face că o carcasă de bombă care poate ajunge până la 900 de kilograme, costă100 de dolari. Dar cel mai grav este faptul că oamenii nu pot practica agricultura în unele zone din cauza proiectilelor care nu au explodat, iar acest lucru menține sărăcia.

Și în Afganistan casele sunt construite din obuze

Potrivit stiri.tvr.ro, și în Afganistan există un sat care este în întregime construit din bombe și obuze. Construcția a început cu 30 de ani în urmă când oamenii nu și-au putut permite să cumpere materiale de construcție. Atunci au început să folosească ce au lăsat în urmă sovieticii. Anul trecut geniștii au început să înlăture bombele care pot exploda oricând în casa oamenilor. Surprinzător, au găsit într-o singură casă 26 de rachete.

Citește și  În câte case s-a lăfăit Nicolae Ceaușescu

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.