Într-un cătun din Neamț, toți locuitorii poartă același nume, Țepeș

Multe aspecte ale personalității vieții zbuciumate a lui Vlad Țepeș, dar și moartea sa au rămas învăluite între legendă și mister. Într-un cătun din Neamț, toți locuitorii poartă același nume: Țepeș!

Să fie oare acesta motivul pentru care absolut toți locuitorii dintr-un cătun din județul Neamț, numit Țepeșeni, poartă același nume:Țepeș. Iată povestea impresionantă a acestui loc.

Într-un cătun din Neamț, toți locuitorii poartă același nume: Țepeș!

Oricine a avut curiozitatea să calce în satul Țepeșeni din județul Neamț, a rămas surprins atunci când a constat că absolut toți locuitorii de acolo, 300 la număr, poartă un nume comun: Țepeș! Și pentru ca totul să fie în regulă, aceștia mai au și un alt nume înscris în cărțile de identitate, și ca să nu îi încurce poștașul, și o poreclă. Astfel, unul se numește Țepeș Greuruș, altul Țepeș Nica sau Țepeș Bobescu. Nici poreclele nu au fost alese la întâmplare, ci în funcție de comportamentul fiecărui locuitor în parte sau a necazurilor pe care le-a avut de-a lungul vieții.

Numele provine de la domnitorul Vlad Țepeș

Potrivit tradiției, se pare că numele locuitorilor din Țepeșeni ar fi fost la origine, Chepeș, care cu timpul, nu se știe din ce motive, a luat forma de Țepeș. Mai există și o altă versiune a numelui de Țepeș, acesta provenind chiar de la domnitor. Se crede că pe timpul domniei lui Vlad Țepeș, în sat ar fi venit o familie care s-ar fi refugiat… de frica țepei. În timp, membrii familiei s-au căsătorit, iar numele de Țepeș a rămas întru eternitate.

De ce i se spunea lui Țepeș Vlad Dracul

Vlad Țepeș a fost un personaj care a fascinat lumea istorică dar și cea literară. Potrivit historia.ro, denumirea de Dracul provine de la tatăl său, care a fost supranumit astfel pentru că acesta era membru al Ordinului Dragonului. Un ordin ce lupta împotriva ereticilor și a  necredincioșilor dar și păstrarea valorilor catolisicmului occidental. Tot de la Dracula au început să apară tot felul de derivații respectiv Dracula, Drăculea, Dragulia, Dracea.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.