Ion Țiriac e foc și pară. A pierdut sume mari de bani, dar și turneul ATP

Omul de afaceri Ion Țiriac trece prin momente grele. Acesta a pierdut sume  mari de bani, dar și turneul ATP.

A pierdut turneul ATP de la București, dar și sume mari de bani. Totul s-a întâmplat ca urmare a unei tergiversări în instanță.

Ion Țiriac e foc și pară. A pierdut sume mari de bani, dar și turneul ATP

Se întâmplă și la case mai mari. Federația Română de Tenis, condusă de Ion Țiriac a pierdut sume mari de bani. Totodată, afaceristul a rămas și fără turneul ATP, care era organizat la București. ”E trist că am pierdut și turneul ATP de la București. Nu înțelege lumea că, datorită acelui turneu, România avea publicitate, 7 zile, în 60-70 de țări. În 2019, turneul de la Madrid a produs orașului peste 130 de milioane de euro profit, din taxe și din cheltuielile făcute în timpul acestor 10 zile. N-or fi fost 100 de milioane la București, dar 10-12-14-15 le-ar fi luat”, a declarat Ion Țiriac.

A încercat pe toate căile să-și găsească dreptatea

Afaceristul spune că a făcut tot ce a putut ca să-și găsească dreptatea, dar parcă toate ușile i se închideau. După lupte grele, în sfârșit instanța supremă a României i-a dat câștig de cauză. Dar în ultimii trei ani acesta a rămas fără banii pe care trebuia să-i primească de la bugetul de stat. Potrivit reglementărilor Legii sportului, FRT va putea să beneficieze de finanţare prin fonduri alocate de MTS.

ion tiriac

”Cum e posibil ca această situație să se perpetueze… n-am înțeles! Atât Halep și Năstase, cât și eu sau Tecău am dat în judecată Guvernul, dar am fost respinși, ni s-a spus că nu suntem întemeiați”. Noi am câștigat acum câteva zile, la Curtea Supremă, procesul contra acelui cetățean, nici nu-i pronunț numele, pentru că mi-e scârbă. Dar și împotriva ministerului. MTS-ul, fără niciun fel de drept și rațiune, a oprit ilegal finanțarea unei federații private. Această decizie nu e benefică doar tenisului, ci întreg sportului românesc”, a menționat afaceristul pentru gsp.ro.

”Mă uit un pic cu suspiciune în viitor. Ar trebui ca Guvernul să se îndrepte către sport. Sportul înseamnă sănătatea unui tineret. Fără sport, nu mai există un tineret sănătos. Am stat cât am stat la federație, trebuie să mai stau încă o săptămână-două până treburile se liniștesc. Să vedem dacă vom fi finanțați din urmă. Curtea Supremă a spus că sentința e executorie. Voi pleca, dar ceva cu federația trebuie făcut!”, a mai spus fostul sportiv.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.