26 27

Istoria se repetă, autoritățile ridică din umeri. Incendiu la spitalul CFR din Cluj Napoca

După incendiul devastator de la Piatra Neamț, ne-am fi așteptat la o minune. Însă, istoria se repetă. Duminică, 22 noiembrie 2020, un incendiu a avut loc la spitalul CFR din Cluj Napoca.

ISU a fost alertat duminică, 22 noiembrie, în jurul orei 7.00. A fost nevoie de intervenție în urma unui incendiu provocat la spitalul CFR din Cluj Napoca.

Istoria se repetă, autoritățile ridică din umeri. Incendiu la spitalul CFR din Cluj Napoca

La scurt timp după incendiul de la Piatra Neamț, a avut loc altul la Cluj. În urma unui incendiu care a izbucnit la spitalul CFR din Cluj Napoca au fost evacuați trei pacienți, din cei 11 aflați în saloane în acel moment. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș, totul s-a pornit de la un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie.

„Au fost evacuate trei persoane. A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu două autospeciale de capacitate medie cu apă și spumă pentru stingere incendii, o mașină de descarcerare, o autospecială cu scară și un echipaj de terapie intensivă mobilă.  Incendiul a fost stins. Cele trei persoane evacuate sunt pacienți ai spitalului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, precizează evz.ro.

Citește și  Nenorocire în familia lui Emi Pian. A murit Nicolae Duduianu, tatăl interlopului

incendiu spitalul cfr cluj

Imobilul a fost ridicat în anul 1884

O parte din spital funcționează într-un imobil care a fost construit în anul 1884. De asemenea, în anul 1918, acolo a fost policlinica căilor ferate maghiare. Spitalul CFR se află în acel loc din anul 1945. Chiar dacă se pare că modernizarea a fost uitată, spitalul CFR Cluj acordă atât servicii de spitalizare continua cât și servicii ambulatorii de specialitate. În această unitate se oferă servicii de anestezie şi terapie intensivă, dar și pentru boli infecţioase, cardiologie, dermatovenerologie.

Tot aici lucrează medici endocrinologi sau cei specializați pe diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice. La spitalul CFR Cluj se găsesc și cabinete de medicină internă, nefrologie, neonatologie, neurologie, oncologie medical. Dar și de pediatrie, pneumologie, psihiatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, oftalmologie. Nu în ultimul rând, la spitalul unde a avut loc incendiul, se află medici de ortopedie şi traumatologie, otorinolaringologie, urologie, anatomie patologică, medicină de laborator, radiologie – imagistică medicală.

Citește și  Loredana Chivu a rămas fără mașina de lux