Istoria se scrie în direct. Se dă bătălia pentru cucerirea Kievului

Bărbații din Ucraina între 20-60 de ani sunt obligați de astăzi să rămână în Ucraina pentru a salva ce se mai poate.

Istoria se scrie în direct. Se dă bătălia pentru cucerirea Kievului

Își conduc soțiile, copiii, iubitele sau mamele până la graniță, apoi se reîntorc în inima războiului din Ucraina. Unii reușesc să-și ia la revedere, dar nimeni nu știe dacă se vor mai revedea vreodată. Unii nu se mai uită în urmă. E prea multă durere. Nu-și doresc decât liniște. Să trăiască, să aibă un acoperiș deasupra capului și o farfurie cu mâncare. Războiul nu e pentru ei. Și totuși, sub obligați să-și apere țara.

O femeie s-a pus în fața soldaților

Ucraina a ajuns în cea de-a doua zi de război și în aceste momente soldații ruși au ajuns în Kiev.

Au primit ordin să captureze capitala Ucrainei, apoi să se îndrepte către alte localități. Imaginea unei femei care a ieșit singură în fața soldaților ruși a făcut înconjurul internetului. Fără să aibă nici cea mai mică teamă, i-a întrebat ce caută în țara ei. Nici soldații nu au știut ce să răspundă.

S-a cucerit Cernobâlul și Insula Șerpilor

Cu doar câteva ore în urmă, soldații ruși au cucerit Cernobâlul, centrala nucleară care mai are un reactor funcțional. Și Insula Șerpilor a fost cucerită. Pentru că cei 13 grăniceri nu au vrut să lase armele jos, rușii i-au împușcat.  “Armata ucraineană îşi dă viaţa pentru ca tragedia de la 1986 să nu se mai repete. Este o declaraţie de război pentru toată Europa”, a scris preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski pe rețelele de socializare. Și Ucraina și Rusia au început să-și numere morții.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata