Joseph Biden, președintele Americii. Primul mesaj transmis de acesta

Donald Trump trăiește cel mai negru moment al vieții sale. Jodeph Biden a fost declarat învingător.

Potrivit CNN și Reuters, câștigător în lupta pentru președinția Americii este Joseph Biden. În Colegiul electoral federal, acesta are 273 de voturi, în timp ce Trump doar 214.

Joseph Biden, președintele Americii. Primul mesaj transmis de acesta

După ce mai multe televiziuni l-au declarat învingător, Joseph Biden a venit cu prima sa declarație, prin twitter. Candidatul Partidului Democrat a ținut să sublinieze că va fi preşedintele tuturor americanilor. Cuvinte calde, care arată că acesta cu adevărat un președinte al tuturor americanilor. “America, sunt onorat că m-aţi ales pe mine să conduc această ţară extraordinară. Sarcinile care ne aşteaptă vor fi dificile, dar vă promit un lucru: voi fi preşedintele tuturor americanilor, indiferent că au votat sau nu cu mine. Sunt modest şi onorat de încrederea pe care poporul american ne-a acordat-o mie şi vicepreşedintelui-ales, Kamala Harris.

Citește și  Cui a servit gogoși Iuliana Marciuc

În pofida obstacolelor fără precedent, americanii au votat într-un număr-record, dovedind încă o dată că democraţia bate profund în inima Americii. În contextul încheierii campaniei electorale, a venit vremea să lăsăm în urmă furia şi retorica dură şi să fim împreună ca naţiune. A venit vremea ca America să se unească şi să se vindece. Noi suntem Statele Unite ale Americii. Nu există nimic imposibil de făcut, dacă suntem împreună”, a declarat Joseph Biden, potrivit unui comunicat.

Oamenii au sărbătorit în stradă

Chiar dacă situația actuală nu o permite, potrivit antena3.ro, americanii au ieșit în stradă în Washington, în apropiere de Casa Albă, pentru a sărbători victoria lui Joe Biden. Sursele spun că Biden a luat avans în urma voturilor din statul Pennsylvania, care are 20 de voturi în Colegiul electoral federal. După  numărarea a 99% din voturi, acesta a ajuns la 34.000. În aceste condiții, Trump e foc și pară și nu vrea, sub nici o formă, să recunoască victoria lui Biden: “Realitatea simplă este că aceste alegeri nu au ajuns nici pe departe la final”.

Citește și  Tatăl Mădălinei Manole a murit. Marian Manole a dat vestea pe facebook

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.