Lucruri despre Crăciun pe care nu le știți

Mai sunt doar câteva zile și vom asista din nou, plini de emoție, la Nașterea Mântuitorului. Iată câteva lucruri despre Crăciun pe care, cu siguranță, nu le cunoașteți.

Peste puțin timp ne vom bucura din nou de Nașterea Mântuitorului. Iată lucruri despre Crăciun pe care nu le cunoașteți.

Lucruri despre Crăciun pe care nu le știți

Odată cu sărbătoarea Crăciunului explodează felicitările. Dar câți dintre noi știm că prima felicitare de Crăciun din lume a fost tipărită în anul 1846, la Londra? Cât privește nasul roșu al Moșului, acesta a fost creat de caricaturist Thomas Nast, în anul 1860. Dacă v-ați întrebat vreodată cine au fost cei care au avut ideea incredibilă a împodobirii bradului. Locuitorii din Germania se pot mândri cu acest lucru. Potrivit tradiției, pomul trebuie împodobit doar în noaptea dintre 24 spre 25 decembrie. Iar în multe țări se crede că cel care aduce pomul e însuși Moș Crăciun.

Bradul trebuie păstrat până la sfântul Ion

Bradul trebuie păstrat până la sfântul Ion, pentru că atunci se crede că prosperitatea va intra în casă. Dacă însă veți împodobi casa cu crenguțe de brad, ele simbolizând bucuria, sănătatea și longevitatea. Se spune că Moșul nevoit să parcurgă în noaptea de Ajun aproximativ 600 de milioane de kilometri pentru a putea împărți cadourile copiilor care îl așteaptă în întreaga lume. Moșul lucrează 31 de ore în acea noapte, întrucât ține cont și de diferența de fus orar.

Ce semnifică coronița de Crăciun

În preajma marii sărbători a Nașterii Domnului toată lumea are la uși și ferestre o superbă coroniță de Crăciun împobodită cu fundițe roșii, globuri sau alte obiecte simbolice. Care, spune libertatea.ro, nu e un simplu ornament. Potrivit specialiștilor, forma rotunda a coroniței este asociată cu infinitul și cu prezența Divinității în jurul oamenilor, reprezentând totodată și speranța într-o viață mai bună. Potrivit tradiției, din coronița de Crăciun nu trebuie niciodată să lipsească culoarea roșie și nici verdele, simboluri ale vieții, credinței și sacrificiului. Nu în ultimul rând, lumânările care se aprindeau în coroniță anticipau nașterea Domnului și bucuria pe care o aduce Nașterea Mântuitorului.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata