Lucruri inedite pe care le puteți face folosind folia de aluminiu

Utilizată mai ales la gătit și depozitat alimente, folia de aluminiu se poate utiliza și în alte scopuri. Iată câteva lucruri inedite pe care nu le știați.

Știți care sunt toate utilizările pentru folia de aluminiu? Iată câteva lucruri inedite pe care nu le știați.

Lucruri inedite pe care le puteți face folosind folia de aluminiu

Puțini sunt cei care știu că banala folie de aluminiu este excepțională la îndepărtarea murdariei, dar și a grăsimilor care se lipesc de suprafețe. În acest sens, potrivit fabricatinromania.info, e de ajuns să luați o bucată de material, din care formați o minge și cu aceasta ștergeți zonele mudare. Tot folia de aluminiu este bună și pentru a degresa cuptorul. Pentru început, puneți suc de lămâie și bicarbonat de sodiu pe zona cu probleme și lăsați să se usuce pentru câteva minute. Ulterior, frecați zona cu o folie.

Curățați obiectele de argint

Tot folia este excepțională când aveți nevoie de curățat obiecte de argint. Nu trebuie decât să luați un recipient mare în care puneți apă fierbinte și benzi de foliu de aluminiu. Ulterior, adăugați și câteva linguri cu sare. În aceasta introduceți obiectele de argint și lăsați pentru 20 de minute. Dacă fierul de călcat trebuie curățat, folosiți tot folia de aluminiu. Asezati foaia de aluminiu pe masa de călcat. Puneți apoi o lingură cu sare și treceți fierul peste tot. Lăsați să se răcească și îndepărtați excesul de sare cu o cârpă curată.

Curățați grătarul

Aceasta elimină totodată și urmele de grăsime și alimente de pe grătar. Puneți bicarbonat de sodiu peste zonele uleioase, apoi turnați apă. După zece minute, folosiți o bucată de aluminiu cu care frecați locul. Dacă nici ofoarfecă din casă nu mai taie, nu trebuie să vă faceți probleme. Cel mai bun prieten vă este folia de aluminiu. Tăiați o foaie mare de hârtie. Împăturiți de mai multe ori în folie până devine groasă. Tăiați apoi pliul de câteva ori și foarfeca va fi ascuțită.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.