Lucruri pe care nu ai voie niciodată să le faci de Anul Nou

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au ținut cont de superstițiile legate de Ajunul Revelionului. Lucruri pe care nu ai voie să le faci niciodată de Anul Nou.

Noaptea dintre ani dar și prima zi din an sunt pline de tradiții și superstiții. Ce nu ai voie niciodată să faci de Anul Nou.

Lucruri pe care nu ai voie niciodată să le faci de Anul Nou

Bătrânii spun că niciodată în Ajun de Revelion nu trebuie să măture nimeni pentru că va alunga sporul casei. De asemenea, nu e bine să scoateți absolut nimic din casă, nici măcar gunoiul, pentru că se aruncă și prosperitatea. Totodată, nu e indicat să dați lucruri în Ajun de Noul an pentru că veți avea casa goală.

Cine spală rufe, va avea parte de rău tot anul. Iar cine va folosi foarfecele, se spune că își va tăia bunăstarea și iubirea. De asemenea, se spune că persoana care va cheltui bani în Ajun de Anul Nou sau în prima zi, va duce lipsa acestora tot anul. Tot tradiția spune că nu e bine să intrați în noul an cu datorii, pentru că veți avea de dat bani tot anul.

Mai mult, în noaptea de Anul Nou nimeni nu au voie sa doarmă, iar cine nu rezistă, va fi somnoros tot anul. O altă datină spune că în Ajunul Anului Nou trebuie să ai mereu în buzunar câteva boabe de grâu, pentru a fi ferit de foamete tot anul. Nu puneți niciodată calendarul pentru Anul Nou înainte ca acesta să înceapă. Potrivit huff.ro, e spune că e bine să-ți treacă primul pragul un bărbat pentru a avea parte de  și voioșie.

Puneți o monedă în paharul de șampanie

Întotdeauna marcăm trecerea în noul an cu un pahar de șampanie. Însă pentru a avea spor la bani anul care vine, tradiția zice că trebuie să punem în acest pahar o monedă. Dar mare atenție, aceasta se spală înainte de a fi introdusă în pahar. De asemenea, puneți o monedă și în apa cu care vă veți spăla fața în prima zi a noului an.

Pe de altă parte însă, dacă veți primi în prima zi a noului an un dar, nu contează cât de mic, veți avea parte de bogăție. Tot tradiția spune că acel obiect pe care îl veți purta în ajunul Anului nou va ajuta ca toate lucrurile rele să fie eliberate. Și toate necazurile să dispară pentru totdeaun din viața dumneavoastră.

Ce rugăciune trebuie să rostești în primele ore ale Noului An pentru a-ți merge bine tot anul

În primele minute după intrarea în noul an, spuneți această rugăciune pentru a vă îndepli toate dorințele.

“Doamne Dumnezeul nostru, Preasfântă Treime, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Ţie, Doamne, ne plecăm genunchii sufletului şi ai trupului nostru. Ţie singurului Bun şi fără de păcat, Ţie adevăratului Dumnezeu. Care ai făcut cerul şi pământul, marea şi izvoarele, toate cele văzute şi nevăzute.

Ţie, Dumnezeule, ne închinăm, Te lăudăm, îţi mulţumim şi Te rugăm. Caută cu milostivire spre smerita noastră rugăciune şi primeşte mulţumirile, laudele şi cererile noastre.

Te rugăm, Dumnezeule, să ne dai răbdare, înţelepciune, dragoste desăvârşită. Nădejde nezdruncinată şi toate virtuţile care ne trebuie ca să ne mântuim. Apără-ne de oameni gâlcevitori, de oameni rătăciţi, de patimi şi păcate. Amin!”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata