Lumea filmului românesc este în doliu. Vladimir Găitan a trecut la cele veșnice

Un monument de talent. Așa ar putea fi numit în doar câteva cuvinte actorul Vladimir Găitan. În seara zilei de 10 noiembrie, acesta a trecut la cele veșnice.

Se spune că un actor nu moare niciodată. Doar se odihnește puțin… Vladimir Găitan a plecat la cele veșnice. Avea 73 de ani.

Lumea filmului românesc este în doliu. Vladimir Găitan a trecut la cele veșnice

Vlad Rădescu, colegul marelui actor Vladimir Găitan a dat vestea dureroasă pe pagina sa de facebook. „Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris Vlad Rădescu în postarea de pe Facebook. Artistul a suferit ani mulți de o boală incurabilă. Potrivit digi24.ro, în anul 2002, acesta a primit Se spune că un actor nu moare niciodată. Doar se odihnește puțin… Vladimir Găitan a plecat la cele veșnice. Avea 73 de ani., în grad de cavaler pentru devotamentul și harul artistic.

vladimir gaitan

Cine a fost Vladimir Găitan

S-a născut într-un mic oraș de munte din Suceava și a rămas veșnic îndrăgostit de Moldova. Jumătate de secol a putut fi văzut pe scena celor mai mari teatre din România, dar și în multe filme dragi publicului.  A debutat încă din vremea studenției în pelicula S-a făcut remarcat însă în pelicula Reconstituirea, dar s-a fost cunoscut în filmul Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război. De asemenea, a fost remarcabil în Năpasta, Oglindă, Întunecare, Omul zilei și Femeia visurilor. În 2001 a devenit director al Teatrului Nottara.

A jucat alături de fiica sa pe scena Teatrului de Comedie

A iubit Teatrul de comedie și a rămas fidel scenei acestuia până în ultima clipă a vieții sale. Actorul a fost căsătorie și are o fiică, tot actriță, Gloria Găitan. A avut bucuria de a juca cu fiica sa pe scena Teatrului de comedie în spectacolul” Un soleil pour Deux, în regia Alice-i Barb. Marele actor a iubit enorm animalele și i-a plăcut mult vânătoarea și echitația.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.