Maestrul teatrului de revistă a plecat la ceruri. Rămas bun, Alexandru Arșinel

Decesul lui Alexandru Arșinel a șocat o Românie întreagă. Deși artistul era grav bolnav, toată lumea spera că se va însănătoși.

 Maestrul teatrului de revistă a plecat la ceruri. Rămas bun, Alexandru Arșinel

Inima fostului director al Teatrului de revistă Constantin Tănase, Alexandru Arșinel, s-a oprit. Acea inimă pe care întotdeauna a lăudat-o. „Am avut multă încredere în inima mea și în inima celor care dădeau mâna cu inima mea.

Așa că sper să mai apucăm o întâlnire”, i-a spus Arșinel cu ceva timp în urmă lui Cristian Brancu. Trupul artistului a fost depus astăzi la Teatrul Tănase, unde pot veni toți cei care l-au iubit să-și ia un ultimul rămas bun. Arșinel va fi înmormântat la cimitiru Bellu, duminică 2 octombrie.

Și-a făcut singur loc de veci acum șapte ani

N-a vrut să fie niciodată o povară pentru copii, de aceea și-a construit loc de veci din marmură neagră la cimitirul Bellu. „Sunt un om gospodar şi mi-am făcut mormânt la Bellu. Să nu aibă grijă copiii cand n-o să mai fiu.

Citește și  Aly Duduianu, băiatul lui Emi Pian e distrus. Durerea l-a transformat

Eu sunt un om gospodar și pregătesc toate în așa fel încât să nu las multe probleme după mine. Eram la Noaptea Muzeelor și Bellu e considerat muzeu.

Și am primit de la Primărie un telefon să merg cu câțiva colegi, după spectacol, să aprindem câteva lumânări la mormintele marilor actori, că ne așteptau cei de la Bellu.

„Du-te, mă, unde ne-ai adus aici, să ne arăți mormântul?!”

Ne-am dus, ne-au primit imediat, am aprins lumânări. Și eram cu niște colegi de la Teatrul Tănase: „Hai să vă arăt un mormânt de-al unui coleg de-al nostru”. Și mergeam așa și am ajuns la vreo 10 metri de locul unde este mormântul meu.

Era acolo o familie cu doi copii așa… mai mari și el și ea își ziceau: „Hii, uite mormântul lui Arșinel!”, la care eu zic „Aici sunt, doamnă!”. „Vai, domnule Arșinel, așa ne-am speriat că e mormântul dumneavoastră!” La care și ăștia, actorii: „Du-te, mă, unde ne-ai adus aici, să ne arăți mormântul?!”, povestea Alexandru Arșinel pentru evelinepauna.ro. Pe cruce este trecut și numele soției sale, Marilena.