Actorul Mitică Popescu s-a stins. Ce spun marii artiști despre pierderea regretatului

Marele actor și om de televiziune, Mitică Popescu, a murit la vârsta de 86 de ani. Acesta era internat la spitalul Elias din Capitală, pentru tratarea unor afecțiuni despre care nu s-a vorbit foarte mult. Însă reprezentanții spitalului au spus despre anumite probleme cardiace severe și multiple comorbidități.

„Medicii, zilele trecute, au spus că a făcut ‘un atac de inimă frântă’, ceea ce înseamnă că imaginea soției lui (Leopoldina Bălănuță n.r.) l-a urmărit până în ultima clipă”, a subliniat realizatorul și scenaristul TVR Cristian Vlad.

Victor “Rebengiuc a declarat că este profund îndurerat de pierderea lui Mitică Popescu, pe care l-a considerat un actor deosebit, cu o gamă largă de interpretar, care își iubea profesia și și-o respecta.

‘Se împuținează lumea celor din teatru care aveau aceste obiceiuri, odată cu dispariția lui”, a declarat, pentru TVR, Victor Rebengiuc.

Citește și  Marii actori ai României plâng dispariția colegei lor, Draga Olteanu Matei. “Ea era așa cum era, era imensă”

Cu doar câteva zile înainte de a ajunge la unitatea medicală, actorul a declarat că face frigul în casă, în plină iarnă, iar temperatura scăzută din locuință îl face să-și pună toate hainele pe el. 

‘’Eu nu am calorifere, am sobă de teracotă pe gaze. Deocamdată, nu știu cât o să plătesc. Aștept factura! Ca să mă mai încălzesc mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă. Noroc că eu sunt și un pic călit, căci am muncit în viață și în frig”, a declarat Mitică Popescu, de curând.

Mitică Popescu s-a născut în București, pe 2 decembrie 1936 și a fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță, care a murit în urmă cu 24 de ani, după o lungă suferință. De atunci, Mitică Popescu nu a mai dorit să se recăsătorească, dedicându-se doar vieții artistice. El este unul dintre cei mai iubiți actori din România, cu o impresionantă carieră în teatru, film și televiziune. În 1958, sub regimul comunist, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru „nedenunțarea de acte preparatorii pentru trecerea frontierei”