Maria, dascăl și fermier. Dimineața le predă elevilor, iar după ore se ocupă de ferma familiei

Maria, o tânără din judeţul Sibiu, are două meserii: dimineaţa este la catedră, iar după terminarea orelor se ocupă de ferma de familie.

Învățătoarea este apreciată de părinți, mai ales că în ultima vreme și-a convins elevii să intre în pantofii de „Suntem la școală”.

„Iniţial, când am venit la şcoală erau un pic aşa fricoşi, că a venit o nouă învăţătoare, dar acum sunt foarte prietenoşi”, a declarat Maria pentru observatornews.ro.

„Este foarte mult de muncă. Fără ajutorul părinţilor, nu ştiu ce ne-am face, pentru că ei sunt primii care dau alarma. Undeva la 5 dimineaţa deja se trezesc şi vin în saivan”, mai spune dascălul.

Învățătoarea Corina Mohanu predă la clasa a treia.

Fiecare persoană care se ocupă de afacere are o sarcină foarte bine stabilită. Călin se ocupă de partea logistică, iar Maria prepară produsele lactate.

„Eu sunt autoarea la telemea, caş, urdă, pe partea de vară. Când avem comandă, pot să spun că eu le prepar”, a adăugat tânăra învățătoare.

„Nu avem angajaţi, însă afacerile de familie sunt bune, sunt frumoase, dar greu de dus pe umeri. Este volumul foarte mare de muncă, sarcinile sunt foarte multe, trebuie împărţite între noi”, spune Călin.

Citește și  Albușul de ou, mai eficient ca botoxul