Mihai Neșu nu și-a pierdut speranța că-și va reveni. Fostul fotbalist scrie cu gura

Cu nouă ani și jumătate în urmă, Mihai Neșu a văzut moartea în fața ochilor. Și-a pierdut cariera de fotbalist, dar nu și speranța că-și va reveni.  Fostul fotbalist scrie cu gura și continuă să spere.

A învățat să scrie cu gura și continuă să lupte. A rămas paralizat într-un scaun cu rotile, însă știe că este un învingător.

Mihai Neșu nu și-a pierdut speranța că-și va reveni. Fostul fotbalist scrie cu gura

Un accident tragic, în timpul unui antrenament i-a schimbat viața definitiv lui Mihai Neșu. Acesta însă nu vrea să piardă lupta cu viața. A învățat să scrie cu gura și zilnic încearcă să ducă o viață cât mai aproape de normalitate. Supranumit Bichonul, acesta a declarat la Digi Sport Special că se antrenează zilnic și a reușit să își folosească parțial mâna dreaptă și își mai poate mișca anumite părți așe corpului.

„De 4 ani am cam același program, așa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele.

mihai nesu

Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine.

După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi.

De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare. Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină.”, a declarat Mihai Neșu.

E convins că Dumnezeu îl va ajuta

Fiecare mic progres e o mare bucurie pentru Mihai care e convins că Dumnezeu nu-l va lăsa și-l va ajuta să redevină cine  a fost odată.

„Sunt mulțumit de cum evoluează. Cu bățul ăsta scriu pe Whatsapp. Mă mișc repede, de aia am atâtea contracturi la mușchii de la ceafă, de la spate, la mușchii de sus. De la cât folosesc bățul. Dar am terapeuți buni, care au grijă de mine”, a spus fostul fotbalist în exclusivitate la Digi Sport Special. În 2011 în timp ce se afla la un antrenament pentru echipa Utrecht, Neșu, un coleg a căzut peste el și i-a provocat o fractură la vertebrele cervicale.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.