Misterele Tunelului secret al reginei Maria

A fost construit în anul 1930 la ordinul reginei Maria, în perioada în care a suferit de artrită. Care sunt misterele Tunelului secret al reginei Maria.

Castelul Bran se remarcă printr-un loc aproape necunoscut vizitatorilor: Tunelul secret al Reginei Maria. Care sunt misterele tunelului secret al celei mai iubite suverane a României.

Misterele Tunelului secret al reginei Maria

Castelul Bran a intrat în posesia Reginei Maria la 1 decembrie 1920, chiar de ziua Marii Uniri. A fost un dar de la Consiliul orășenesc al Brașovului pentru “marea regină care usucă lacrimile văduvelor şi orfanilor”. În timp, Regina Maria a amenajat amenajând un parc cu grădini de trandafiri și dalii, iar mlaștina a fost transformată într-un superb lac. Impresionant este și salonul de muzică de la etajul III al castelului, unde Regina l-a primit pe marele George Enescu.

În nopțile de vară, și acum se simte un miros puternic de violete

În anul 1930, din ordinul Reginei, a fost construit un tunel secret, lung de 40 de metri și prevăzut cu un lift special. Cu acesta, Majestatea Sa cobora la o adâncime de 30 de metri, ajungând în Parcul Regal. Motivul apariției Tunelului secret a fost acela că Regina era bolnavă de artrită și scurta astfel drumul până în grădina castelului.

Citește și  Fosta iubită a lui Costin Mărculescu spune motivul despărțirii de actor: M-a pus să fac avort

regina maria

Localnicii vorbesc și acum despre spiritul Reginei Maria, mărturisind că în nopțile de vară, în grădina castelului se simte un miros puternic de violete…Florile preferate ale Reginei românilor. Un lucru la fel de puțin cunoscut este faptul că la parterul turnului rotund, în camera ce a aparținut odinioară tunarului, a fost construită o capelă cu pereții pictat de Artur Verona. Aici își doarme somnul de veci ultimul copil al Reginei Maria, principele Mircea.

Va fi accesibil publicului pentru prima dată de când a fost construit

Potrivit predelut.ro, Tunelul secret nu a fost niciodată accesibil publicului. Acest lucru se va schimba însă. Administratorii castelului Bran au menționat că urmează să transforme Tunelul secret într-un Tunel al timpului. Va fi montat un lift pentru șase persoane cu care publicul va coborî 30 de metri sub pământ, tot prin fântâna veche. Vor parcurge apoi tunelul și vor ajunge la Palatul Regal.

Citește și  Otilia Bilionera i-a spus adio iubitului arab. Toată lumea se aștepta să ajungă în fața altarului

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.