Mitică Popescu, internat la Spitalul de Urgență Floreasca. Ce spun medicii despre starea actorului în vârstă de 86 de ani

Actorul Mitică Popescu a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală. Cu doar câteva zile înainte de a ajunge la unitatea medicală, actorul a declarat că face frigul în casă, în plină iarnă, iar temperatura scăzută din locuință îl face să-și pună toate hainele pe el. 

‘’Eu nu am calorifere, am sobă de teracotă pe gaze. Deocamdată, nu știu cât o să plătesc. Aștept factura! Ca să mă mai încălzesc mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă. Noroc că eu sunt și un pic călit, căci am muncit în viață și în frig”, a declarat Mitică Popescu, de curând.

 foto: Romania TV  

Acum, artistul se află în spital, purtătorul de cuvânt de la Floreasca a confirmat această informație și a spus că Mitică Popescu nu vrea să devină publice informațiile despre starea lui de sănătate. 

Citește și  Decizia luată de Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru, după America Express: ”Nu au mai vorbit!”

 

Mitică Popescu s-a născut în București, pe 2 decembrie 1936 și a fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță, care a murit în urmă cu 24 de ani, după o lungă suferință. De atunci, Mitică Popescu nu a mai dorit să se recăsătorească, dedicându-se doar vieții artistice. El este unul dintre cei mai iubiți actori din România, cu o impresionantă carieră în teatru, film și televiziune. În 1958, sub regimul comunist, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru „nedenunțarea de acte preparatorii pentru trecerea frontierei” 

 

Actorul a fost decorat, în 2002, cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București” 

Citește și  Rudele celor decedați la Spitalul Județean Neamț își plâng durerea. Vreau ca cei vinovați să ajungă în pușcărie

Unul dintre multele sale roluri memorabile este cel din „Moromeții”, filmul lui Stere Gulea (1987) în care l-a interpretat pe Cocoșilă.

 

VIDEO | Actorul Mitică Popescu, în rolul lui Cocoșilă, în filmul Moromeții

https://www.youtube.com/watch?v=ybiRF-IVqh8