Murături cum nu ai mâncat niciodată. În iarna asta, vei da lovitura

Sunt ușor de făcut, delicioasele și exact ce vă trebuie pentru mesele de sărbătoare și nu numai. În iarna asta vei da lovitura cu asemenea murături.

Ardei capia murați și ceapa murată sunt două dintre cele mai căutate murături dacă vrei să impresionezi. Vei da lovitura în iarna asta.

Murături cum nu ai mâncat niciodată. În iarna asta, vei da lovitura

Pentru a prepara ardeii capia murați, ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 kg ardei capia, 2 căpățâni de usturoi, 2 linguri cu zahăr, 2 linguri cu sare,  o lingură cu boabe de piper, 900 ml oțet,  800 ml apă, o foaie de dafin, un ardei iute. Spălați ardeii și îi puneți în borcane. Curățați bine usturoiul și repartizați în borcane întreg sau tăiat. Puneți și boabele de piper. Amestecați oțet într-un vas cu apă, în care puneți și zahăr, sare, foaie de dafin. Dați într-un clocot. Turnați amestecul peste ardei puneți imediat capacele. Întoarceți cu gura în jos să se răcească. Pentru un gust savuros, puteți pune borcan, alături de usturoi și ardei iute.

Citește și  Nu puneți conservant în murături. Poate produce cancer

ceapa murata

Ceapă murată

Pentru ceapa murată, ai nevoie de  2 kg ceapă, 2 legaturi frunze de ţelină,  2 legături de leuştean, 2 crenguțe de mărar uscat,  2 crenguțe de cimbru uscat, 6 bucăți de hrean, 2 linguri cu piper boabe,  2 linguri cu boabe de muştar,  6 ardei iuţi, sare grunjoasă neiodată. Potrivit retete.unica.ro, pentru început se pregătește saramura, punând o lingură cu vârf de sare la 1 l apă, în funcţie de cantitatea dorită.

Aveți grijă să pregătiți îndeajuns de multă saramură, pentru că legumele trebuie să fie acoperite în întregime. Curățați cepele bine, spălați și așezați în borcane. Puteți folosi, dacă doriți și bidoane. Alternați cu verdețuri și condimente. Dacă vreți să aibă un gust mai picant, rupeți ardeii iuți în două. Turnați saramura deasupra și puneți capac o farfurie cu o greutate, care să ţină legumele cât mai presate. Acoperiți cu un șervet și lăsați timp de cinci zile la temperatura camerei. Închideți recipientele ermetic şi puneți la loc răcoros.

Citește și  Se schimbă contractele de muncă. Anunțul a fost făcut de Violeta Alexandru

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.