Nu plantați și nu tăiați nuci. Veți avea mari probleme în viață

Chiar dacă este considerat simbol al belșugului, legat de nuc circulă o sumedenie de tradiții și legende. Nu plantați și nu tăiați nuci, pentru că veți avea o viață plină de nenorociri.

De ce tradiția spune să nu plantați și să nu tăiați nuci? Legenda spune că atunci când pomul va fi gros ca gâtul omului, acesta va muri.

Nu plantați și nu tăiați nuci. Veți avea mari probleme în viață

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au ținut cont de superstițiile legate de nuc. Una dintre ele spune că nimeni nu trebuie să planteze nuci. Se crede că atunci când copacul va ajunge să fie gros ca gâtul omului, acesta va muri. Există însă și un antidot. Trebuie să fie desenat un cerc în jurul pomului, dar foarte mare în așa fel încât copacul să nu îl depășească. Tot în lumea drepților se crede că va ajunge și cel care va tăia nucii. De aceea, bătrânii spun că aceștia vot trebui mutați. Mai mult, din vechime se știe că se plantează un nuc doar dacă urmează în viața cuiva un eveniment extrem de important.

Ce să faci cu nucile de Crăciun

Dacă vreți ca micuțul dumneavoastră să aibă un păr lung și sănătos, trebuie ca primele fire de păr să le puneți într-o scorbură de nuc. De asemenea, veți fi sănătoși dacă vă veți spăla de Crăciun în apă în care ați pus o nucă. Dar dacă veți arde lemn de nuc, veți suferi toată viața de dureri de dinți. Legendele lumii susțin că nu veți avea niciodată reumatism dacă veți purta o nucă în buzunar. Cine ține două nuci în buzunar, nu va suferi niciodată cu dantura. Totodată se crede că se vor naște mulți copii dacă recolta de nuci va fi mare. Potrivit agromedia.ro, dacă o femeie visează nuci, va fi fericită în viață și va avea spor la bani. Dar nucile care apar în vise pot înseamna și că aveți nevoie să găsiți o soluție la rezolvarea unei probleme.

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.