Nu puneți conservant în murături. Poate produce cancer

Delicioase și extrem de apreciate de români, murăturile sunt așteptate cu sufletul la gură. Iar acesta este momentul când gospodinele încep să se bată în rețete care mai de care mai delicioase.  Sfatul specialistului: nu puneți conservant.

Pentru că a început sezonul murăturilor, oamenii de știință vă avertizează să nu puneți conservant. Acesta sau alte condimente la plic pot produce boli grave, printre care și cancer.

Nu puneți conservant în murături. Poate produce cancer

Ce sunt de fapt condimentele pentru murături? Un amestec de usturoi, sare, mărar dar și… benzoat de sodiu. Adică un conservant. Care, potrivit experților nu trebuie folosit, alături de alte mix-uri pentru murături. Motivul? Conține aditivi ce dăunează grav sănătății. Cel mai sigur este să folosiți metodele tradiționale păstrate din vechime. În consecință, alegeți sarea gemă, neiodată, nefiltrată. De asemenea, folosiți binecunoscuta sare grunjoasă dar și zahăr, care funcționează ca un conservant absorbind apa.

conservant

Oțetul natural de vin blochează dezvoltarea mucegaiului

E foarte bun și oțetul natural obținut din vin, uleiul care oprește dezvoltarea mucegaiurilor și blochează contactul cu aerul. Nu uitați nici de hrean sau legendarele crenguțe de vișin, salvie, cimbru, rozmarin sau flori de măr. Toate acestea au darul de a reduce viteza de oxidare și a întârzia dezvoltarea bacteriilor.

Potrivit digi24.ro, există și studii care spun că micuții care consumă murături cu conservanți se pot îmbolnăvi de ADHD, astm, dermatite sau migrene. Totodată, specialiștii spun că atunci când faceți saramură să nu folosiți apa caldă, ci doar rece. Astfel, vor fi distruse multe vitamine, iar prima care se pierde va fi vitamina C.

În schimb, apa rece va păstra mare parte din nutrienți. „Se produce un proces de fermentaţie acido-lactică, o fermentaţie naturală, din care rezultă o serie de bacterii care intră în categoria bacteriilor probiotice”, spun specialiștii, conform digi24.ro. Din nefericire, conservanții nu se găsesc doar în murăturile puse de orice gospodină, ci mai ales în borcanele de pe rafturile oricărui supermarket.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.