Patriarhul Daniel Ciobotea, dat în judecată

A pierdut multe procese împotriva patriarhului Daniel, dar un bărbat din Botoșani nu se lasă. L-a dat în judecată din nou și cere despăgubiri de 20.000 de lei.

Patriarhul Daniel va fi chemat la bară. Un bărbat din Botoșani l-a dat în judecată și-i cere IPS Părinte despăgubiri de 20.000 de lei.

Patriarhul Daniel Ciobotea, dat în judecată

Botoșăneanul Vasile Himiniuc e supărat rău pe Patriarhul Daniel, motiv pentru care l-a dat în judecată. În plus, acesta îi cere IPS și despăgubiri în valoare de 20.000 de lei. Care a fost mărul discordiei? Toată povestea a început după ce Huminiuc i-a făcut o reclamație preot din localitatea Tocileni. Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, această sesizare ar fi fost soluţionată încă din anul 2012. Cu toate acestea, Vasile Huminiuc a formulat, recent, o nouă plângere împotriva Preafericitului.

Vasile Huminiuc nu a putut să probeze decât o parte dintre acuzațiile aduse preotului Poduț

“Există o singură reclamație pe care domnul Vasile Huminiuc a trimis-o instituțiilor bisericești. Anume cea trimisă direct la Patriarhia Română, înregistrată cu nr. 6534/27.06.2012. Această reclamație era semnată de un număr de 49 de persoane, inclusiv de domnul Huminiuc. Și era îndreptată împotriva preotului Marin Octavian Poduț, de la Parohia Tocileni, Protopopiatul Botoșani.

patriahul daniel

Astfel, în data de 09.08.2012, Protopopiatul Botoșani a citat părțile implicate, aducându-le la cunoștință convocarea pentru ziua de marți, 14 august 2012, ora 10.00, pentru cercetare. La această dată a avut loc cercetarea în biserica cu hramul Înălțarea Domnului din Tocileni. Atunci s-au prezentat: reprezentanții autorității bisericești (inspectorul bisericesc și protopopul de Botoșani), preotul Octavian Poduț (în calitate de reclamat) și doar 10 din cei 49 de reclamanți.

De față a fost atunci inclusiv domnul Vasile Huminiuc, care a și semnat, împreună cu celelalte persoane prezente în biserică, procesul-verbal de la finalizarea cercetării. S-a constatat atunci că domnul Vasile Huminiuc nu a putut să probeze decât o parte dintre acuzațiile aduse preotului Poduț. Care au și fost recunoscute de acesta și pentru care a primit avertisment și dojană arhierească (pedeapsă prevăzută de art. 50, lit. a din Regulamentul de procedură al instanțelor disciplinare și de judecată ale B.O.R).

O altă parte a acuzațiilor nu a putut fi probată, iar unele plângeri din petiție nu reflectau, în fapt, nemulțumiri ale credincioșilor din parohie. Cum ar fi faptul că slujba începe la ora 09.00. În concluzie, nu există decât o singură reclamație făcută de domnul Vasile Huminiuc, cea din anul 2012, care a și fost soluționată la timpul respectiv de instanțele bisericești, în deplină conformitate cu procedurile aflate în vigoare”, a declarat Arhiepiscopia Iașilor.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.