Pe 21 decembrie vom vedea cu ochiul liber Steaua din Betleem

Potrivit astronomilor, anul acesta pe data de 21 decembrie vom putea să vedem cu ochiul liber Steaua din Betleem.

De 800 de ani nu s-a mai întâmplat așa ceva. Astrologii afirmă că pe 21 decembrie, toată lumea va putea vedea cu ochiul liber Steaua din Betleem.

Pe 21 decembrie vom vedea cu ochiul liber Steaua din Betleem

Nu există Crăciun în care să nu fie pomenită Steaua din Betleem. Anul acesta, o putem vedea toți, datorită unui fenomen numit Marea conjuncție. Ce se întâmplă mai concret? Două planete, adică Jupiter și Saturn vor apărea ca una singură, în partea de jos a orizontului. Este un fenomen care nu s-a mai întâmplat de 800 de ani și, spun oamenii de știință este asemănător cu cel petrecut în preajma Naşterii Domnului.

Despre acest fenomen s-a vorbit și în anul 1614

Potrivit clickpentrufemei.ro, în anul 1614, renumitul astronom german, Johannes Kepler, a fost convins că „steaua Betleemului” ar putea fi o aliniere a planetelor Jupiter şi Saturn. Pe de altă parte, alți oameni de știință au susținut că cei trei magi ar fi putut urmări ceea ce se numeşte astăzi o triplă conjuncţie a lui Jupiter, Saturn şi Venus. Astrologii spun că aceste alinieri dintre două planete apar foarte rar, o data la 20 de ani. Când acest lucru se întâmplă cele două planete par de fapt una singură.

Citește și  Nepoata lui Salam e disperată. Trece prin momente îngrozitoare și familia se teme pentru ea

Ultima data un fenomen asemănător s-a petrecut în 1216

Cele două planete au mai fost atât de aproape în anul 1216, când a avut loc o aliniere mai strânsă între aceste Jupiter şi Saturn. La rândul lor, astronomii antici chinezi şi coreeni au scris despre prezenţa unui obiect strălucitor care ar fi putut fi o cometă sau o supernovă. Acest lucru a avut loc în jurul anului 5 î.Hr.. Aceasta a fost văzută mai mult de 70 de zile. Oamenii de știință spun că un asemenea fenomen se va produce acum abia în anul 2400.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.