Pelerinajul de Sfântul Dumitru va avea loc între 25 – 27 octombrie, doar pentru bucureșteni

La fel ca și în cazul sărbătorii Cuvioasei Parascheva, autoritățile au hotărât ce se va întâmpla și în cazul pelerinajului de Sfântul Dumitru. Acesta va avea loc între 25-27 septembrie octombrie, doar pentru bucureșteni.

În acest an, pelerinajul privind marea sărbătoare religioasă a sfântului Dumitru va avea loc între 25-27 octombrie, doar pentru bucureșteni.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru va avea loc între 25 – 27 octombrie, doar pentru bucureșteni

Anul acesta, pelerinajul de sfântul Dumitru va avea loc doar pentru bucureșteni, între 25-27 octombrie, cu respectarea distanțării fizice. Potrivit evz.ro, la acest eveniment vor participa doar persoanele care au reședința în București. ”Este pelerinaj gândit și adecvat la condițiile actuale”, se arată în comunicatul trimis de Patriarhia Română.

Ce reguli vor fi la acest pelerinaj

Potrivit aceluiași comunicat al BOR, credincioșii vor sta la un singur rând și vor fi obligați să păstreze o distanță de 1,5 metri unul față de celălalt. La slujbe vor participa în acest an doar 200 de persoane. Acestea vor sta pe scaune, care vor fi amplasate în aer liber. Pentru ca totul să se desfășoare conform planului, jandarmii vor solicita celor prezenți la pelerinajul de Sfântul Dumitru buletinele de identitate.  „Evenimentul are loc în condiţii excepţionale de protecţie, între 25 – 27 octombrie, cu acces doar pentru cei din municipiul Bucureşti. Este un pelerinaj gândit și adecvat la condițiile actuale.

La activitate vor participa numai persoane din municipiul București. Pentru aceasta, organizatorul va institui puncte de filtrare a participanților în zonele de acces/ieșire a publicului. În zona acestor filtre va fi realizat triajul observațional al participanților.

Numărul participanților va fi de apromativ 500 de persoane la un moment dat. Pelerinajul acesta din București are niște particularități care îl diferențiază de pelerinajul de la Iași.

De exemplu, numărul pelerinilor care participă anual la sărbătoarea din 27 octombrie e considerabil mai mic. Iar prin comparație cu pelerinajul de la Iași, acest număr este în general de trei ori mai redus”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.