Preferințele culinare ale marilor scriitori ai lumii

Au uimit lumea cu fantasticele lor opere, însă puțini sunt cei care cunosc care au fost preferințele culinare ale marilor scriitori ai lumii.

Care au fost preferințele culinare ale marilor scriitori ai lumii? Veți rămâne uimiți să vedeți cât de simpli au fost în viața personală.

Preferințele culinare ale marilor scriitori ai lumii

Ce au mâncat, ce au băut marii scriitori ai lumii? Mark Twain, de exemplu, adora puiul prăjit cu porumb și roșii, dar și prăjiturile cu grâu negru. Iar în top s-au situat mereu biscuiții cu unt. În ceea ce îl privește pe Truman Capote, dacă avea la masă hamburgerii și salată de cartofi, era în culmea fericirii. Care era meniul zilnic al lui Gustave Flaubert? Ouă, legume, brânză, fructe dar și o cană cu ciocolată rece. Pe de altă parte, Jack Kerouac a fost pur și simplu îndrăgostit de plăcinta cu mere și înghețata, dar și pâinea și brânza cu sardine.

Întotdeauna ouă pentru Dante Aligheri

Potrivit citateimpresionante.ro, Dante Alighieri a mâncat mereu cu mare poftă ouă, pe care le-a considera “cea mai bună mâncare din lume”, mai ales atunci când le-a consumat cu sare. Pe de altă parte, Mark Kurlansky, autorul bestseller-ului internațional “Cod: A Biography of the Fish That Changed the World” a fost un împătimit al espress-ului. Pe care l-a numit Marele negru. Vegetarian convins, Tolstoi a condamnat uciderea acestora.

lev tolstoi

Datorită lui Tolstoi s-a deschis primul restaurant vegetarian la Moscova

De-a lungul vieții, acesta a băut, nu a fumat, nu a mâncat nici un fel de produs animal. Din meniul său nu lipsea niciodată pâinea, terci de ovăz, legume și fructe. Datorită lui Tolstoi s-a deschis și primul restaurant vegetarian din Moscova, în anul 1894. Și tot vegetarian a fost și George Bernard Shaw. Acesta a declarat că secretul longevității sale și-a avut rădăcinile în vegetarianism. În 1910 a devenit vegetarian și Kafka, din motive de sănătate. El a preferat “scorțoneră cu spanac și un sfert de litru de suc de fructe Ceres (…) dar și suc de merișoare cu varză umplută cu roșii și sirop de fructe”. La rândul său, Charles Dickens, de exemplu, a fost convins că merele coapte fac minuni.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.