26 27

Preotul Calistrat, acuzat că dormea cu adolescenți și le inspecta lenjeria intimă. Reacția preotului-vedetă

Preotul care a fost filmat în timp ce a agresat două femei în curtea cimitirului de față cu enoriașii a venit cu o reacție în acest scandal spunând că: ‘ acelea sunt două copile nemăritate, care au deviație de comportament sau puțină isterie”.

‘Am 60 de ani, tu eşti o mucoasă, nu sunt bărbatul tău. Nu sunt agresiv, sunt cel mai paşnic om, dar mă scoţi din papuci dacă eşti aşa. Aseară şi-a întrecut limita. Dacă nu-mi punea piedica sora sa, nu reacţionam nici eu. Sor-sa mă filma cu telefonul mobil şi ea a încălcat toate regulile mănăstirii’ a spus părintele despre care vorbește acum întreaga Românie.

Problema este că, în ultime ore, mai multe fețe bisericești au dat declarații care îl pun într-o lumină proastă pe Calistrat Chifan, ba chiar mai mult, acestea susțin că au și dovezi împotriva preotului. Spre exemplu, Nicolae Hulpoi, fost diacon, face acuzații contondente la adresa părintelui de la Iași. Concret, Hulpoi a publicat un text în care relatează că personajul momentului, Calistrat Chifan, ar fi avut momente intime cu mai mulți copii. Iată textul fostului diacon:

 „Pe la mănăstire și pe la casele conspirative pe care le deținea în Bârnova, au început să apară roiuri de adolescenți minori, care dormeau claie grămadă, sub același așternut cu Calistrat. Nimeni nu a bănuit nimic. La un moment dat, copiii ăștia s-au plâns colegilor mei rămași pe-acolo că le este inspectată lenjeria intimă de Calistrat. Confruntat, Calistrat a recunoscut. Faza s-a petrecut prin februarie 2003, în biserica mănăstirii Bârnova”, a scris Nicolae Hulpoi pe pagina sa de Facebook.

Iar reacția părintelui Calistrat nu s-a lăsat așteptată. Acesta susține că cei care aduc astfel de acuzații vor să-l distrugă și că uită ajutorul pe care l-au primit constant de la el.

‘Rușinos să faci afirmații triviale, cu minori, cu dormit claie peste grămadă, sau idei pederaste pe care le semeni cu fraze murdare. Nu se cuvine unui ortodox care se teme de Dumnezeu”, a fost reacția scrisă de părintele Calistrat.

Incidentul care a născut toată această isterie în media s-a creat după ce părintele vedetă a agresat două femei. Cu toate că au fost de față și alți preoți, niciunul nu a intervenit. Acum, întreaga poveste este anchetată de superiorii părintelui Calistrat și de Poliţie, care a deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe.

Citește și  Ce avere au de împărțit Raluca și Walter Zenga

Pe Facebook, părintele Calistrat a explicat că victimele ar fi jignit mai întâi o enoriașă și el a reacționat dur când una dintre ele a început să filmeze în curtea mănăstirii cu telefonul mobil, ceea ce ar fi interzis. Apoi, acesta a adăugat că femeile ar fi încercat să-l intimideze și i-au spus că este un gunoi care nu cunoaște legea.

‘Le-am zis, orice gunoi aș fi, atât timp cât vezi că aici nu se filmează, nu filmezi. Și cealaltă mi-a pus piedică, soră-sa, ca să nu pot eu păși, și atunci m-am ridicat și i-am dat peste umăr, i-am luat telefonul și l-am izbit jos”, s-a scuzat părintele după cele întâmplate.