PROBLEME LA ÎNMORMÂNTAREA IULIEI, SINUCIGAȘA DIN TIMIȘOARA. PREOȚILOR NU LE-A VENIT SĂ CREADĂ

Lacrimi și durere de neimaginat la înmormântarea Iuliei, femeia din Timișoara care s-a aruncat de la etajul 10 împreună cu cei doi copii. Familia a decis să-i îngroape împreună pe cei trei, într-un singur sicriu, iar asta le-a dat bătaie de cap preoților, care, în mod normal, nu pot ține o slujbă obișnuită pentru o persoana care și-a luat viața, dar sunt nevoiți să o facă pentru copii.  Biserica Ortodoxă are reguli speciale de înmormântare pentru cei care au comis păcatul sinuciderii. Despre aceste persoane se spune că și-au pierdut încrederea în Cel de Sus. Cu toate acestea, Biserica face și unele excepții, în cazul celor cu boli psihice, care nu au avut discernământ, însă nu se trag clopotele. În cazul Iuliei Bogdan nu există indicii care să pună la îndoială capacitățile sale mintale, așadar decizia preoților a fost greu de luat. Cu atât mai mult cu cât femeia, pe lângă faptul că și-a luat propria viață, i-a omorât, practic, și pe cei doi micuți.

Reacția preotului care conduce Oficiul Parohial

Înmormântarea a avut loc la cimitirul din cartierul Freidorf din Timișoara, iar părintele Ionel Popescu, vicar eparhial și conducător al oficiului Parohial Iosefin spune că în 40 de ani, de când este în preoție, nu a mai văzut ca mai multe persoane să fie înmormântate în același sicriu. Potrivit părintelui, pentru mamă este nevoie de o slujbă specială, permisă de Sfântul Sinod, iar pentru copii de una obișnuită. 

Sicriul de culoare albă avea imprimate numele celor trei, iar după cum se observă în imagini, Iulia a păstrat chiar și după divorț numele fostului sot, Billi. 

Tatăl copiilor spunea că a fost înșelat de Iulia Bogdan

Fostul soț avea bănuieli că Iulia l-ar fi înșelat, iar pe vremea când fiul lor nu avea nici măcar un an de zile, bărbatul luase în calcul și varianta ca micuțul să nu fie al său. Atunci au hotărât să o ia pe drumuri separate, iar Iulia și-a găsit un alt iubit, de profesie agent imobiliar. În urmă cu ceva timp s-ar fi despărțit și de acesta pentru a da o nouă șansă relației cu fostul soț.

Marți, însă, a fost ziua fatidică. Ea a luat copiii pentru a-i duce la grădiniță, dar a parcat mașina pe trecerea de pietoni și a urcat la ultimul etaj al blocului, de unde s-a aruncat cu copiii în brațe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata