Propolisul vă ajută să scăpați de laringită

Totul începe cu o răceală care, netratată la timp se poate transforma în laringită. Propolisul vă ajută să scăpați de această afecțiune neplăcută a toamnei.

Nu lăsați afecțiunile căilor respiratorii să vă facă viața un calvar. Propolisul vă ajută să scăpați de laringită.

Propolisul vă ajută să scăpați de laringită

Când laringita nu vă dă pace, apelați la apiterapie. Propolisul conține un puternic bactericid, acesta fiind recomandat în nu mai puțin de 200 de afecțiuni. De altfel, este considerat cea mai puternică armă din arsenalul terapiei naturale. În laringită, se utilizează tinctura de propolis, care are acţiune antivirală. Se administrează 20-30 picături diluate într-un pahar cu apă de două-trei ori pe zi, cu o oră înainte de mese. De folos este și gargara cu tinctură de propolis. Totodată, puteți mesteca câteva grame de propolis pe zi, până la vindecarea bolii.

laringita

 

Faceți aerosoli cu eucalipt

Potrivit adevarul.ro, mierea este adesea folosită pentru a reduce inflamarea și poate ajuta la calmarea laringitei. De altfel, multe persoane care își folosesc de obicei foarte mult vocea, obișnuiesc să înghită miere cu un strop de suc de lămâie. Unii specialiști susțin că acest remediu ar putea totuși irita și mai tare gâtul. De aceea este de preferat ca aceasta să fie folosită în ceaiuri. Utili în tratamentul laringintei sunt și aerosolii cu antibiotice naturale, respectiv eucaliptul și uleiul esențial de lavandă. Administrarea de antibiotice naturale, precum uleiul esenţial de cuișoare, sunt de nelipsit în vindecarea laringitei.

Se recomandă un regim alimentar cu multe lichide

Lapte fierbinte cu gălbenuş de ou, șodoul făcut de bunica în copilărie şi suc de praz, îndulcite cu miere de albine, sucuri de morcov şi lămâie. Înainte de fiecare masă, se vor lua două linguri cu sirop de coacăze negre, sirop de mure negre, sirop de mere sau sirop de smochine. În timpul meselor sunt recomandate preparate din bame, gulii, varză roşie, praz. În cazul unei laringite mai grave, cu dureri mari în gât, se impune un regim alimentar de cruțare, cu multe lichide. Atenție mare la temperatura la care e consumată mâncarea, pentru că alimentele foarte fierbinți sau prea reci inflamează și mai mult zona cu probleme.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.