Puterea incredibilă a monedelor găurite

Puțină lume știe că în urmă cu câteva decenii, aproape toate țările din Europa aveau monede găurite. Motivul? Pentru puterea incredibilă a acestora.

Iată care este istoria monedelor găurite. Știați despre puterea incredibilă a acestora? Iată ce secrete ascund.

Puterea incredibilă a monedelor găurite

Specialiștii spun că pentru prima dată monedele găurite au apărut în China Antică. Acestea au fost purtate înșirate pe șnuri de mătase sau de piele în jurul gâtului atât de femei cât și de bărbați, fiind considerate adevărate bijuterii. Mai târziu, monedele găurite au început să fie căutate peste tot în Europa. Mai ales după ce Marco Polo le-a adus din călătoriile prin Orient. Monedele erau fie din cupru, aramă sau fier și chiar din argint, cu capete de zei sau regi. Cine găsea un bănuț cu figura unui zeu, trebuia să se roage acestuia să-I aducă prosperitate și să îl ferească de ghinion. Potrivit chinezilor, oricine trebuie să aibă aceste monede în casă ca să își protejeze locuința.

Citește și  Tragedie! Roxana Vancea este în doliu

Femeile au purtat groși de arginți găuriți de Mărțișor

Potrivit antena3.ro și femeile romane au început să poarte monede găurite, acei groși de arginți găuriți de Mărțișor și aduși în țară din Cehia și Ungaria. Era cunoscută puterea acestora de a aduce bunăstare și fericire în casa lor. Istoria spune că în arhipelagul Carolinelor, au existat imense monede din piatră, găurite la mijloc. Acestea erau transportate cu ajutorul unor prăjini și folosite pentru schimburi comerciale.

Piatra era mai valoroasă acolo deoarece insula nu avea nicio carieră, ceea ce însemna că trebuia adusă cu plutele. Interesant este faptul că oamenii îşi ţineau ”monedele” de piatră în faţa casei, pentru a-şi etala averea. Și asta în condiţiile în care unele dintre ele aveau un diametru de până la 3,5 metri şi cântăreau cinci tone. Monedele găurite au și astăzi o mare valoare, iar cei care își doresc așa ceva le pot găsi doar la colecționari.

Citește și  Dorian Popa a ajuns la poliție. Cine a făcut plângere împotriva cântărețului

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.