Rămas bun, Juliette Greco! Artista a trecut în lumea drepților la 93 de ani

Una dintre marile nume ale Franței și ale întregi lumii, artista Juliette Greco a trecut în lumea drepților.

S-a retras din viața publică în urmă cu patru ani. Acum, îndrăgita Juliette Greco a trecut în lumea drepților. Avea 93 de ani.

Rămas bun, Juliette Greco! Artista a trecut în lumea drepților la 93 de ani

A fost supranumită Muza din Saint-Germain des Prés și a reușit de-a lungul timpului să impresioneze întreaga lume. Toți îi spun acum rămas bun lui Juliette Greco. Artista a trecut în lumea drepților, miercuri  23 septembrie, la vârsta de 93 de ani. Toți prietenii, fanii și cei care au iubit-o au rămas pur și simplu fără cuvinte.

juliette greco

Potrivit AFP, vestea tristă a fost dată de familia sa printr-un mesaj înduioșător: “Juliette Gréco s-a stins în această miercuri, 23 septembrie 2020, înconjurată de ai săi, în atât de iubita sa casă din Ramatuelle. Viața sa a fost ieșită din comun”, a spus familia sa. Juliette Greco s-a retras din lumina reflectoarelor cu doar patru ani în urmă, după ce a suferit un accident vascular cerebral. O altă nenorocire care a marcat-o pe pe Juliette Greco a fost momentul în care și-a pierdut fiica. Acesta lucru s-a întâmplat în anul 2016.

Cine a fost Juliette Greco

Juliette Greco s-a bucurat de-a lungul existenței sale de numeroase premii și a fost cu adevărat iubită de francezi. Ea a primit de la Societatea Autorilor și Compozitorilor Marele Premiu pentru piesa „Je hais les dimanches”. De asemenea, în anul 1998 a fost decorată de ministrul culturii, Catherine Trautmann, cu „Însemnele Ofițerului Ordinului Național al Meritului”. În 2012, artista a primit Legiunea de Onoare în rang de Comandor.

Juliette a  debutat în anul 1949, pe scena cabaretului „Le boeuf sur le toit”. În acel loc, i-a fascinat pe cei prezenți, după ce a interpretat texte de Boris Vian, Jean-Paul Sartre sau Jacques Prevert. După ce a înregistrat primul său album, intitulat Je suis comme je suis, în anii ’50 a devenit o artistă consacrată. Potrivit digi24.ro, a jucat la Hollywood, alături de Henry King, John Huston şi Orson Welles.

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.