Rețetă de Crăciun. Secretul sarmalelor lui Chef Cătălin Scărlătescu. Se vor topi în gură

Rețetă de Crăciun. Chiar dacă se spune că sarmaua românească nu ar fi chiar o creație a noastră, existând multe alte țări care pretind a fi locul de proveniență a sarmalei, acest preparat culinar nu are egal. Iată care este secretul sarmalelor lui chef Cătălin Scărlătescu.

Rețetă de Crăciun. Fie că sunt savurate la petreceri sau sărbători, sarmalele trebuie să aibă un gust inconfundabil. Iată care este rețeta sarmalelor lui chef Cătălin Scărlătescu.

Rețetă de Crăciun. Secretul sarmalelor lui Chef Cătălin Scărlătescu. Un ingredient face diferența

Rețetă de Crăciun. Potrivit antena3.ro, dacă vreți sarmale care să se topească în gură, le puteți prepara după rețeta renumitului chef Cătălin Scărlătescu. Aceste sarmale vor fi cu siguranță vedeta acestui Crăciun. Acesta spune că după ani buni în care a experimentat tot felul de rețete de sarmale, a ajuns la concluzia că doar cele făcute după această rețetă sunt extrem de gustoase.

catalin scarlatescu

Pentru a pregăti sarmalele lui Scărlătescu, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 kg ceapă, 4 kg carne tocată de porc, 500 g orez, 40 g piper, 11 g sare/kg carne, o bucată de afumatură, bulion, varză murată. Tocați mărunt ceapa și căliți până ce capătă o culoare aurie, apoi o lăsați să se răcească. Amestecați apoi ceapa cu carne tocată, orezul pe care l-ați spălat în prealabil, cimbru, sare, piper.

Citește și  Regina Elisabeta își caută asistent. Norocosul va primi un salariu de 35.000 de lire sterline lunar

Alegeți doar frunze frumoase de varză murată

Luați varza murată și alegeți cele mai frumoase frunze. Împăturiți cu grijă carnea pregătită în frunza de varză. Între timp, tocați varză murată și amestecați cu bulion. Pe fundul oalei așezați un strat de varză, apoi puneți câteva foi de dafin, apoi așezați o bucată de afumătură și primul strat de sarmale. Repetați procedeul cu stratul de varză, apoi cel de sarmale până ce terminați de umplut oala. Adăugați apă și puțin ulei și introduceți la cuptor. Lăsați să fiarbă la foc mic, timp de patru ore. Rezultatul este unul spectaculos. Oaspeții vor mai cere încă o porție.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.