Rezultate alegeri locale București 2020. Nicușor Dan este noul primar al Capitalei

Rezultate alegeri locale București 2020. A fost o zi de foc atât pentru candidații la Primăria Capitalei, cât și pentru cei de la sectoare.

Rezultate alegeri locale București 2020. Au luptat până la capăt pentru a câștiga locul în Primăria Capitalei. Ce politicieni au preferat românii.

Rezultate alegeri locale București 2020. Nicușor Dan este noul primar al Capitalei.

Rezultate alegeri locale București 2020. Cea mai strânsă luptă a fost, fără îndoială, cea de la Primăria Capitalei, între Gabriela Firea și Nicușor Dan. Acest lucru s-a întâmplat pentru că a fi primar al Capitalei înseamnă mult și pentru viitoarele candidaturi. Sursele spun că toată ziua de duminică, 27 septembrie 2020, Nicușor Dan a preferat să stea singur în biroul său din sediul de campanie. Asta deși toată lumea se aștepta să fie la sediul unui partid din cele două care îl susțin. Potrivit EXIT POLL, câștigătorul fotoliului de primar la Capitalei este Nicușor Dan. În Capitală, cel mai mult au ieșit să-și voteze preferații românii din categoria de vârstă cuprinsă între 45 – 64 de ani. Aceștia au fost urmați de cei din grupa 35 – 44 de ani. Pe de altă parte, cea mai slabă participare s-a înregistrat în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 – 24 de ani.

Cine e Nicușor Dan

Nicușor Dan a mai candidat la Primaria Bucurestiului, ca independent, dar s-a clasat abia pe locul patru. A candidat si pentru un loc de consilier, însă nu a obținut cele cinci procente necesare unui independent pentru a putea deveni consilier municipal. Politicianul este matematician, absolvent al unui masterat și al unui doctorat la Paris. Sursele spun că în perioada în care a fost elev, a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică. Premiul I cu punctaj maxim la Olimpiadele Internaționale de Matematică din 1987 și 1988. Ulterior, a fost student la cea mai buna universitate din Franța, Ecole Normale Superieure de Paris (1992-1995). În plus, este Doctorat in matematica la Universitatea Paris XIII (1998).

 

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.