România, în lacrimi. A murit Draga Olteanu Matei

Ziua de 18 noiembrie 2020 nu va fi uitată niciodată. Una dintre cele mai mari actrițe pe care le-a avut vreodată România, a plecat la ceruri. Rămas bun, Draga Olteanu Matei.

La doar câteva zile de când a fost internată în spital, Draga Olteanu Matei a plecat în lumea celor drepți. Drum lin printre îngeri!

România, în lacrimi. A murit Draga Olteanu Matei

Inima inegalabilei actrițe Draga Olteanu Matei a cedat. În noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2020, aceasta a plecat la ceruri. În ciuda eforturilor depus de de medicii de la spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Artista a fost internată în spital vinerea trecută la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare.marea actrita draga olteanu

A înființat compania teatrală pentru actori neprofesionişti ”Teatrul Vostru”

Actriţa Draga Olteanu Matei s-a născut la Bucureşti, la 24 octombrie 1933. Absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale”,  în 1956, a debutat în același an în piesa ‘Ziariştii’, potrivit www.cinemagia.ro. Începând din anul 1957 și până în 1990, a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.  55 de ani aceasta a interpretat zeci de roluri în filme, spectacole de teatru şi scenete TV. În anul 1992, actrița s-a pensionat și s-a retras la Piatra Neamț. Acolo a înființat compania teatrală pentru actori neprofesionişti ”Teatrul Vostru”. La 25 octombrie 2007, a primit titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Piatra Neamţ.

A fost căsătorită de trei ori

Actrița a avut trei mariaje la activ, iar pe ultimul soț, medicul Ion Matei, l-a divinizat. După 44 de ani de iubire ca în filme, în 2014, aceasta a rămas văduvă. A fost unul dintre cele mai grele momente din viața ei, actrița suferind enorm la pierderea soțului. „Eu şi soţul meu suntem o singură persoană şi trăim fiecare moment împreună, clipă de clipă; sigur că trecem prin necazurile vârstei, că ajungi să nu mai vezi bine, să nu mai auzi bine, să te doară picioarele. (…)

draga olteanu si sotul

“Sunt supărată. Supărarea asta nu va trece niciodată. O să moară odată cu mine. Vă spun sincer că aş fi preferat să mor şi eu odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ţi se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiţi. Nu a existat niciun secret al longevităţii. Există oameni deştepţi şi oameni tâmpiţi.

Oamenii deştepţi se înţeleg bine între ei până la bătrâneţe, îşi descoperă unul altuia motive de admiraţie, lucrurile se încheagă în aşa manieră încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic. Asta e dragostea profundă care începe din tinereţe cu atracţia fizică şi se continuă cu iubirea. Ajungi să îl iubeşti pe celălalt cu toată fiinţa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el… Aşa a fost viaţa noastră”, a declarat actrița într-un interviu mai vechi.

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.