S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Nicolae Ceaușescu

După ani mulți de când cuplul de dictatori Nicolae și Elena Ceaușescu au trecut la ceruri, s-a aflat cel mai ascuns secret al lui Nicolae Ceaușescu.

S-a pregătit de un război nuclear când era în viață. S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Nicolae Ceaușescu.

S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Nicolae Ceaușescu

Sub Palatul Primăverii, se află ascuns cel mai ascuns secret al lui Nicolae Ceaușescu. Este vorba de un buncăr antiatomic, construit pentru familia Ceaușeștilor. În acel loc s-ar fi ascuns dictatorul dacă s-ar fi pus problema unui atac nuclear sau bombardament chimic. Potrivit specialiștilor acesta se află la 10 metri sub pământ, iar intrarea este ascunsă sub o ușă capitonată. Acesta a fost deschis pentru prima dată de RA-APPS. Pentru a intra în buncărul lui Ceaușescu, e necesar să fie deschisă o ușă metalică masivă. Urmează apoi 17 trepte de marmură și un cordon roșu, așa încât oricine vede, are senzația că este o sală de evenimente.

palatul primaverii

„Încăperea are nişte sisteme de ventilaţie speciale în partea de sus a pereţilor, foarte bine filtrată. Asta cumva se leagă de ideea de paranoia a lui Nicolae Ceauşescu, de otrăvirea prin sistemele de aerisire ale clădirilor pe care le folosea el în timpul regimului comunism.

În primul rând ambele intrări spre această sală sunt închise de două uşi metalice foarte groase, strict ca să păstreze integritatea structurii, iar deasupra tavanului se află o cantitate foarte mare de beton până aproape de nivelul solului. Din păcate, însă, nu se ştie dacă are un centru de plumb, alt element special sau termen de izolare special”, a explicat pentru Mediafax, Tudor Baican, unul dintre ghizii Palatului Primăverii.

Ce se află în interiorul buncărului

Opt jilțuri sculptate și o masă de lemn masiv se află în centrul buncărului. Dar și multe cadouri primite de-a lungul anilor de Ceaușescu. Interesant este faptul că ar mai exista și un al doilea buncăr, unde Ceaușescu nu ar fi putut fi găsit niciodată. Mai mult, se crede că printr-un tunel secret, ar fi putut părăsi palatul Primăverii, cu ieșire spre zona lacului Floreasca. În curând, spun specialiștii, buncărul secret al lui Nicolae Ceaușescu ar putea fi vizitat.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.