S-a schimbat proprietarul. Cine a cumpărat ProTV-ul

Începând cu săptămâna viitoare, ProTV va avea un nou proprietar. Cine a cumpărat televiziunea.

2,1 miliarde de dolari. Atât a scos din buzunar noul proprietar al ProTV-ului. Cine a cumpărat televiziunea.

S-a schimbat proprietarul. Cine a cumpărat ProTV-ul

Potrivit unui anunț al CME, aprobat de Comisia Europeană, începând de săptămâna viitoare, ProTV-ul are un nou proprietar. Cine a cumpărat televiziunea? Conform informațiilor oferite de paginademedia.ro, compania-mamă a Pro TV trece la PDF, un grup de investitii controlat de cel mai bogat om din Cehia, Petr Kellner. Suma investită a fost de 2,1 miliarde de dolari. PRO TV va fi operat de PPF Group N.V începând cu data de 13 octombrie 2020.

Cine este compania PPF Group

Tot paginademedia.ro susține că grupul PPF este recunoscut prin faptul că investește în multe segmente de piață. Inclusiv servicii financiare, telecomunicații, biotehnologie, imobiliare și inginerie mecanică. Mai mult, compania se întinde din Europa până în America de Nord și toată Asia. De asemenea, sursele spun că Grupul PPF detine companii active, cu o valoare de 49 de miliarde de euro. Cât privește numărul de angajați, se crede că sunt în jur de 135.000 de suflete la nivel global.

Citește și  Care sunt sursele de venit ale Andreei Esca. Banii vedetei nu vin doar din salariul de la PROTV

miliardar

Cine este miliardarul ceh Petr Kellner care a fondat compania

Acționarul majoritar al companiei este Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, cu o avere estimată la peste 10 miliarde de euro. Interesant este faptul că el a început totul în anii 1990, când a vândut produse de birotică și papetărie. Potrivit protv.ro, Petr Kellner a absolvit facultatea de economie industrială a Înaltei Şcoli de Studii Economice din Praga.

Acesta a lucrat în comerţul exterior, dar şi în producţia de film, la Barrandov, cele mai mari studiouri din Cehia. În anul 1991, acesta a înființat PPF. În următorii zece ani, acest grup înregistrat de Petr Kellner în Olanda, a devenit acţionar majoritar al fondului de investiţii din Republica Cehă. Compania şi-a diversificat operaţiunile și s-a extins inclusiv pe piaţa media prin cumpărarea primului post de televiziune privat din Cehia.

Citește și  Bomba bombelor. Gina Pistol e însărcinată. Un apropiat al cuplului a dezvăluit totul

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.