Scandal în învățământ. Monica Anisie a oprit olimpiadele școlare

Decizia ministrului învățământului a dat peste cap tot învățământul. Monica Anisie a dat un ordin privind anularea concursurilor școlare.

Monica Anisie a hotărât printr-un ordin anularea concursurilor școlare. A început scandalul.

Scandal în învățământ. Monica Anisie oprit olimpiadele școlare

Ultima decizie a ministrului învățământului i-a nemuțumit pe toți elevii din România. Monica Anisie a hotărât, printr-un ordin anularea concursurilor școlare ce aveau să se desfășoare pe parcursul anului școlar 2020-2021. Ca urmare a acestui lucru, Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Elevilor din București și Ilfov, Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) contestă. Aceștia propun ca olimpiadele să aibă loc în școli, sub supravegherea cadrelor didactice și cu măsurile de protecție necesare. Pe de altă parte, reprezentanții elevilor spun că ar fi bine dacă elevii nu s-ar mai deplasa în alte județe, ci ar sta la unitatea de învățământ din care face parte.

Elevii nu ajung la performanță datorită școlii românești, ci cu multe resurse financiare din familiilor

“O a doua anulare a olimpiadelor va demoraliza extrem de tare elevii care au obținut rezultate bune. Numărul olimpicilor nu este atât de mare încât infrastructura școlară să nu permită desfășurarea în condiții de siguranță. Cu eforturi minime se pot organiza competițiile pentru care elevii au muncit extrem de mult. Elevii nu ajung la performanță datorită școlii românești, ci cu multe resurse financiare din familiilor”, a declarat Andreea-Sabina Spătariu, președinte AEC.

“Suntem de părere că anularea olimpiadelor de anul acesta nu este o opțiune viabilă. Sunt mulți elevi care s-au pregătit temeinic anul acesta pentru a concura. În contextul în care toate țările au desfășurat competițiile, inclusiv state vecine României, nu văd de ce nu am putea organiza concursurile acestea în format online. Există numeroase metode prin care acestea pot fi monitorizate”, anunță Ana-Maria Groza, președinte AEBI.

“(…) Sunt o mulțime de examene care se dau online și o mulțime de țări a căror autorități au decis ca aceste olimpiade să se susțină, dar online. Sfătuirea mea este să luăm ca exemplu buna practica a țărilor vecine. Și nu să ne încăpățânăm și să anulăm întru-totul educația”, spune Paula-Livia Buda, președinte AEM.

„A elimina total olimpiadele și concursurile transmite un mesaj clar tuturor elevilor care depun eforturi considerabile. Aceștia nu contează, performanțele și efortul lor nu contează, vrea sa transmită doamna ministru Monica Anisie. Multe orașe nu acordă burse de merit, excelență și performanță, subminând astfel munca elevilor olimpici. Faptul că MEC decide să elimine în totalitate aceste competiții conturează un peisaj dezolant. În care societatea refuză să acorde vreun merit oricărui elev care își dedică timpul liber studiului extra. Iar acest lucru este inadmisibil!”, a menționat și Matei Canavea, președinte AVE, potrivit unui comunicat remis capital.ro.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.