Se modifică rugăciunea Tatăl nostru. Este oficial

Odată cu data de 29 noiembrie 2020,  prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, se modifică rugăciunea Tatăl nostru.

La toate liturghiile catolice din majoritatea eparhiilor italiene, se modifică rugăciunea Tatăl nostru. Acest lucru se va întâmpla din 29 noiembrie 2020.

Se modifică rugăciunea Tatăl nostru. Este oficial

Ce se va schimba în rugăciunea Tatăl nostru? Va fi modificat versul rugăciunii „Tatăl Nostru” din „nu ne duce pe noi în ispită în „nu ne abandona/ nu ne lăsa să cădem în ispită“. Această modificare a fost susţinută de Papa Francisc. De asemenea, Papa Francisc este cel care a aprobat-o în calitatea sa de suveran al  Statului Cetăţii Vaticanului, cât şi de şef al Sfântului Scaun.

„«Nu mă lăsa să cad în ispită» este mai potrivit. Pentru că omul este cel care cade în păcat şi nu Dumnezeu este cel care îl conduce spre păcat. Un părinte nu face un asemenea lucru, un părinte te ajută să te ridici imediat“, spunea Suveranul Pontif în 2017, potrivit adevarul.ro.

Rugăciunea Tatăl nostru este Rugăciunea domnească

Potrivit mitropolia-ro.de, cea mai puternică și mai cunoscută rugăciune, Tatăl nostru a fost alcătuită de însuși Dumnezeu Fiul, Mântuitorul nostru, Iisus Hristos. Acest lucru s-a întâmplat atunci când a fost rugat de unul dintre Apostoli: „Doamne, învaţă-ne şi pe noi să ne rugăm”. Atunci Mântuitorul i-a învăţat rugăciunea Tatăl nostru. Din acel moment, atunci când este rostită această rugăciune, spunem chiar cuvintele Mântuitorului. Pentru că ne rugăm cu adevărat în numele lui Iisus Hristos. Acesta este motivul pentru care se numește Rugăciunea Domnească.

Iată textul rugăciunii

„Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, Sfinţească-se numele Tău. Vie împărăţia Ta. Facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ. Pâinea noastră cea spre fiinţă dă-ne-o nouă astăzi. Şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău. Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în vecii vecilor. Amin!”

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.