Se schimbă cărțile de identitate. Vor conține amprentele titularului

Începând cu luna august a lui 2021, se schimbă cărțile de identitate. Noile buletine vor conține amprentele titularului și vor putea fi eliberate, la cerere, de la vârsta de 12 ani.

Din august 2021 se schimbă cărțile de identitate. Vom avea unele cu cip, care vor conține inclusiv amprentele titularului.

Se schimbă cărțile de identitate. Vor conține amprentele titularului

Potrivit profit.ro, noile cărțile de identitate vor intra în vigoare începând din luna august a anului viitor. Și se dorește ca totul să se simplifice. Asta pentru că noile buletine vor conține amprentele titularului și pot fi folosite la diverse ghișee ale statului în locul altor documente. Interesant este faptul că aceste noi cărți de identitate vor putea fi eliberate chiar de la vârsta de 12 ani. Dacă părinții vor dori așa ceva pentru copilul lor.

Noul buletin va include și domiciliul în străinătate

E important de cunoscut faptul că noile buletine de identitate vor putea include și domiciliul în străinătate. Cartea de identitate ce va intra în vigoare de anul viitor va avea valabilitate de doi ani pentru cei cu vârstele între  0 şi 14 ani. De asemenea, va fi valabilă 4 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani și 10 ani după împlinirea vârstei de 18 ani. După împlinirea vârstei de 60 de ani, cartea de identitate simplă va avea valabilitate nelimitată. „Noua carte de identitate electronică va putea și trebuie să includă cardul electronic de sănătate, iar ulterior se pot adăuga orice alte servicii”, a declarat Marian Murguleț, secretar de stat Tehnologia Informației Chief Information Officer (CIO) în Guvern.

Puteți avea acces la serviciile electronice bancare

Persoanele care au cărți electronice de identitate vor putea folosi semănătura electronică. De asemenea, aceștia se pot autentifica la diverse instituții ale statului. Mai mult, cine are buletin cu cip, document ce conține datele biometrice, va putea avea accces la servicii electronice bancare, fiscale, în relația cu ANAF.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.