Se topesc pe picioare. Hrana bolnavilor din spitalele românești este de doar 10 lei pe lună

Autoritățile consideră că 10 lei pe lună sunt suficienți pentru hrana bolnavilor din spitalele românești. Managerii susțin că suma e extrem de mică. Până la găsirea unei soluții, oamenii suferă.

Conserve și alimente ieftine. Asta mănâncă cei internați în spitalele din România. 10 lei pe lună sunt alocați pentru hrana bolnavilor.

Se topesc pe picioare. Hrana bolnavilor din spitalele românești este de doar 10 lei pe lună

Este imposibil ca din 10 lei pe lună un bolnav internat într-unul din spitalele din România să se refacă. Autoritățile se fac că nu știu despre ce e vorba sau li se par suficienți banii. Medicii consideră că din această sumă este imposibil să poți face un meniu sănătos pentru întreaga zi. Dar, cui îi pasă? Oamenii se topesc pe picioare, iar familiile nu știu ce eforturi să mai facă să le aducă celor internați preparate care să îi întremeze. Cu mâncarea din spital puțină, veche și fără gust nimeni nu are să trăiască.

Meniuri mai scumpe primesc bolnavii de cancer

Potrivit edumedical.ro, meniuri mai scumpe primesc însă cei cu boli grave. Fie că e vorba de bolnavii de cancer, diabeticii sau cei infectați cu HIV sau hepatită. În cazul lor, specialiștii susțin că au nevoie de 300 ml de hrană la o singură masă, iar alocația este între 10-17 lei. Temperatura de servire ar trebui să fie de minim 60 grade Celsius pentru mâncărurile calde, conform Art. 37 litera c) din Ordinul Nr. 976/1998 pentru aprobarea Normelor de igienă privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor. Doar că și acest lucru este greu de obținut.

„Nu pot asigura nevoile pacientului. Spitalele sunt nevoite de multe ori sa foloseasca alimente de calitate proasta: conserve si alimente foarte ieftine”, spune si Vasile Barbu, presedinte Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, citat de protv.ro. Cât privește meniul unui condamnat la închisoare și acesta lasă se dorit. Pornește de la 5 lei fără TVA și poate ajunge la 10 lei. Doar dacă acesta muncește, e arestat preventiv sau condamnat pe viață. Și nici în acest caz nu doar pe nimeni că aceștia primesc o zeamă cu cartofi cu coajă, o farfurie cu orez nefiert au o tocană mizerabilă.

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.