Secretul prăjiturilor de Crăciun

Odată cu venirea sărbătorilor, gospodinele se întrec care se mai care în cozonaci și prăjituri. Care este secretul prăjiturilor de Crăciun.

Pentru ca aluatul preparatelor pregătite pentru masa tradițională să iasă exact ca la carte și să aibă un gust desăvârșit, trebuie să țineți cont de sfatul bunicii. Care este secretul prăjiturilor de Crăciun.

Secretul prăjiturilor de Crăciun

De cele mai multe ori, pentru a realiza o prăjitură, gospodinele au nevoie să pregătească un aluat sfărâmicios. Cum se prepare ca să iasă ca la carte? În primul rând ingredientele folosite trebuie să fie la aceeași temperatură. Untul trebuie să aibă cea mai bună calitate. Aaluatul trebuie lăsat întotdeauna să se odihnească în jur de o oră dacă se va folosi pentru tarte. În cazul prăjiturelelor uscate, aluatul se va folosi imediat după ce a fost frământat.

Țineți tava la aer rece înainte să o folosițis

Important de știut este că înainte de a folosi tava de prăjituri, aceasta trebuie ținută afară, la aer rece. Aveți grijă cu aluatul! Dacă acesta observați că se rupe, nu mai puneți făină. Un alt pont care vă va fi de ajutor constă în faptul că formele în care puneți aluatul nu se ung niciodată cu unt.

Citește și  Cum scăpați de mahmureala de după Crăciun. Moarea de varză detoxifică ficatul

Cum pregătiți aluatul dospit

Dacă aveți nevoie de aluat dospit, trebuie să folosiți întotdeauna drojdia proaspătă. De asemenea, laptele nu are voie să intre în contact cu sarea, iar aluatul să fie ferit de curent. Pentru a deveni elastic, trebuie frământat cât mai bine cu mâna. Atenție! Dulciurile care se vor face din aluat dospit, întotdeauna trebuie să fie coapte la căldura potrivită, altfel vor rămâne crude la interior.

Amestecați cât mai bine ingredientele

Potrivit revistafelicia.ro, e important să aveți răbdare să amestecați cât mai bine ingredientele. Peste această etapă nu trebuie să treceți prea repede, pentru că de ea depinde gustul dulciurilor de pe masa traditională. Nu puneți niciodată crème pentru foi sau blaturi calde, mai ales dacă ați folosit amoniac sau bicarbonat. Blaturile trebuie să fie reci, iar crema doar călduță.

Citește și  Alexandru Ciucu s-a făcut luntre și punte ca Alina Sorescu să-l ierte. Blonda a fost de neînduplecat

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.