Se schimbă contractele de muncă. Anunțul a fost făcut de Violeta Alexandru

Potrivit ministrului Muncii, Violeta Alexandru, se schimbă contractele de muncă. A fost finalizat Ghidul pentru modificările concrete în contractele invidividuale de muncă, unde puteți vedea cum va fi decalat programul de muncă.

Începând de luni, 9 noiembrie 2020, programul de lucru al angajaților din România se va schimba. Violeta Alexandru a anunțat că se vor schimba contractele de muncă.

Se schimbă contractele de muncă. Anunțul a fost făcut de Violeta Alexandru

Pe pagina sa de facebook, ministrul Muncii, Violeta Alexandru a dat cel mai important anunț pentru angajații din România. Se schimbă contractele de muncă. „Gata și Ghidul pentru modificările concrete în contractele individuale de muncă ca urmare a activității în telemuncă/muncă la domiciliu. În următoarea perioadă se va munci așa, acolo unde se poate. Sunt acolo și recomandări cu privire la decalarea programului de lucru de luni. Materialul este disponibil la: https://bit.ly/3k3Xgi5 “, a spus ministrul Muncii.

Îmi place ca lucrurile să fie puse la punct

“Am cerut Inspecției Muncii să ajute angajatorii, în această perioadă. Pentru ca angajații lor, care vor trece în munca de la distanță, să aibă toate documentele puse la punct. Nu vreau să trecem prea repede peste aceste implicații generate de recentele decizii din Guvern. Iar după ce se va sfârși această perioadă, când lucrurile revin la normal, angajații să aibă surpriza ca lucrurile să nu fi fost puse la punct pentru ei. Recunosc că este “un defect profesional”. Îmi place ca lucrurile să fie puse la punct”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Inspecția Muncii trebuie să se implice în sesizările oamenilorâ

De asemenea, potrivit capital.ro, Violeta Alexandru a precizat că e foarte important ca Inspecția Muncii să se implice și să îi ajute pe oameni. „După ce le-am cerut să elaboreze acest Ghid practic dat publicității în această seară, m-am gândit fix la acest lucru: de ce nu a avut Inspecția Muncii ideea? Nu e nimic complicat. Trebuie doar să îți pese. Instituțiile trebuie să anticipeze nevoile oamenilor. Din acest motiv, din convingerea mea că Inspecția Muncii trebuie să asculte, să se implice în rezolvarea sesizărilor oamenilor. Am criticat mult prea modesta reacție a Inspecției Muncii cu privire la sesizările oamenilor în legătură cu relațiile de muncă”, a declarant ministrul Muncii.

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.