Superstiții despre zilele săptămânii. Aveți mare grijă la ziua de luni

Fiecare zi din săptămână are o semnificație aparte. Bătrânii spun că toți ar trebui să țină cont de aceste superstiții. În plus, aveți mare grijă la ziua de luni.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au crezut în superstiții și au ținut întotdeauna cont de ele. Iată ce trebuie să faceți în fiecare zi ca să vă meargă bine. Aveți grijă la ziua de luni.

Superstiții despre zilele săptămânii. Aveți mare grijă la ziua de luni

Dacă aveți noroc să primiți bani în prima zi a săptămânii, atunci așa o veți ține toată săptămâna. În schimb, dacă veți da bani de luni, veți avea pagubă. Pentru a nu vă merge rău, nu vă tăiați unghiile în această zi și nu vă spălați părul. Potrivit spynews.ro, atenție sporită trebuie să aveți și în ziua marți. Se spune că în această zi sunt trei ceasuri rele, de aceea  nu trebuie să vă certați. De asemenea, bătrânii nu semănau în ziua de marți, pentru a avea spor la roade.

Miercuri este zi de post

Ziua de miercuri trebuie să țineți post și să vă rugați pentru sănătatea familiei pentru că veți avea mare reușită. Tot miercuri se pun și cloștile și se începe aratul. Joia este o zi bună din toate punctele de vedere. Se spune că cine se va spăla pe cap sau se va tunde în această zi nu va mai avea niciodată probleme cu podoaba capilară. Tot ziua de joi este cea benefică iubirii, iar cei născuți acum vor avea mult noroc în dragoste.

superstitii din batrani

Așternutul schimbat în ziua de vineri aduce vise urâte

Din bătrâni s-a păstrat tradiția că așternutul schimbat în ziua de vineri anunță vise urâte. De asemenea, atât vineri cât și duminică nu e bine să vă tăiați unghiile. Tot vineri se crede că aveți parte de ghinion, dacă veți pleca la drum lung. Se crede că un copil care se va naște în vinerea dinaintea Paștilor va avea darul tămăduirii.

Duminica nu lăsați patul nefăcut

Persoanele care au persoanele trecute la cele veșnice, ar fi bine să amâne să spele rufe în ziua de sâmbătă, în timp ce duminică nu e indicat să gătiți, să călcați rufe sau să lăsați patul nefăcut. Din cele mai vechi timpuri se crede că cine vede prima floare dintr-un an într-o zi de joi va avea parte de câștiguri bănești. Duminica este considerată zi sfântă și nu aveți voie să faceți treburi casnice. De asemenea, se crede că cine plantează duminică, va avea flori și plante uscate.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.