Ursulețul care a înduioșat o lume întreagă. ‘’Era în mijlocul șoselei și am crezut că…’’

Simpaticul ursuleț koala a fost filmat într-o zonă puternic afectată de incendiile din Australia, iar imaginile cu el au induioșat pe toată lumea. Puternic însetat, animăluțul a fost surprins în timp ce bea apă de ploaie pe șoseaua Croppa Creek. O localnică este cea care a imortalizat momentul în care drăgălașul koala pe șosea. În primă fază, femeia a crezut că ursul este rănit, dar apoi a constatat că avea nevoie doar de apă.

Din păcate, urşii koala sunt în pragul dispariţiei, în Australia, după luni la rând în care temperaturile au depăşit constant recordurile, relatează Forbes.  Practic, mâncarea de bază a acestei specii de urși, frunza de eucalipt, este din ce în ce mai greu de găsit, din cauza temperaturilor foarte ridicate și incendiilor care au avut loc în Australia.

Un alt simpatic exemplar, la fel de însetat, a ajuns chiar să se cațere pe bicicleta unui turist pentru a putea bea apă. Modul induioșător a cerut să fie adăpat a făcut înconjurul internetului:

View this post on Instagram

Meet “Kodak” the Koala. 🐨 There were about a dozen cyclists around me watching this and several commented that it was genuinely the best thing they’ve witnessed. What a truly wonderful experience. Check out my previous posts this morning for explanation. : Please see my “Go Fund Me” page which is on my Instagram profile bio that I have commenced to raise money for the rescue team caring for over 100 sick and injured koalas in Adelaide. @bikebug2019 : : #animals #bushfire #cudleecreek #cudleecreekfire #adelaidehills #habitatlost #kangaroo #joey #adelaidekoalas #sabushfires #savingkoalas #bushfireappeal #donate #rescue #save #sabushfires #australianbushfires #koala #koalas #koalasofinstagram #koalabears #koala🐨

A post shared by Lulu (@bikebug2019) on

Temperaturile depășesc constant 43 de grade Celsius, în Australia, iar mai multe specii de animale sunt afectate de mercurul ridicat din termometre. În prezent, numărul exemplarelor de urşi koala este cu mult scăzut și, în același timp, insuficient pentru a fi sigură o continuare a acestei specii.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.