VIDEO: Ministrul Lucian Bode, accident după o cursă periculoasă pe contrasens

Lucian Bode, accident după o cursă periculoasă pe contrasens

Ministrul Lucian Bode, accident după o cursă periculoasă pe contrasens

Ministrul Lucian Bode a făcut accident după ce mașina lui a ieșit pe contrasens, în mod repetat. Acum, a apărut prima filmare cu accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, duminica trecută. Totul s-a întamplat pe drumul național care face legătura între Pitești și Râmnicu Vâlcea, mai exact, în localitatea Dumbrăvești. Pe clipul video se  poate observa cum şoferul ministrului depăşeşte mai multe autoturisme, pe linie continuă, în curbă, înainte să lovească o mașină pe contrasens.

Cu sirena pornită, Volkswagenul Toureg în care se află Lucian Bode, depăşeşte o motocicletă… la fel, pe line continuă. Chiar şi în curbă, maşina lui Bode , își continuă cursa pe contrasens. Și depăşeşte, în continuare, cam tot ce-i apare în cale. Sunt imagini filmate cu puţin timp înainte de accident. În viteză,  pe DN7,   şoferul lui Bode determină maşinile care circulă regulamentar, din sens opus, să-și continue drumu cât mai aproape de marginea lui. Raliul continuă preț de câteva minute, până când, tânărul de pe motocicletă, care a filmat întreaga scenă, ajunge la locul impactului devastator.

Se pare că ministrul Bode a fost rănit, dar nu ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale. Șoferul vitezist s-a lovit la mână, iar celălat șofer, care a fost implicat în accident a fost de asemenea rănit în aces accident. De duminică, Lucian Bode a confirmat doar faptul că se afla în acea mașină și a explicat faptul că nu se afla la volan. În același timp, este încă neclar dacă Lucian Bode se afla în vreo misiune oficială, la momentul respectiv. Şi dacă avea dreptul să circule cu sirena pornită.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă este normal ca un demnitar să circule cum așa cum a fost văzută în acțiune maşina ministrului. Mașină care, după cum se vede în imagini, mergea mai mult pe contrasens, iar totul a culminat cu accidentul. Ludovic Orban a declarat că nu știa despre acest eveniment și va avea o discuţie cu ministrul pe această temă.

 

Ministrul Transporturilor, accident comparat cu cel al lui Oprea

Grupul civic “Reset Iasi” cere demisia ministrului. Reprezentanții grupului susțin că acest accident amintește de accidentul provocat în urma cu 5 ani de un alt ministru, Gabriel Oprea. La acea vreme, un om al legii a murit pentru a deschide calea autoturismului în care se afla Oprea. Nici acum nu a fost departe o situație asemănătoare. Similitudinea dintre cele două evenimente rutiere este ca nici atunci nu a putut fi demonstrat dacă era vorba despre o sarcină urgentă, de serviciu. Au scris cei la Reset Iași, pe contul lor de socializare.

VIDEO ACCIDENT:

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.